urban, Нощен град, Събития
Leave a comment

Ops, they did it again

Те са 8 жени и като четем коментарите под някои публикации за тях- е най-добре да си стоят вкъщи, да си гледат мъжете. Да, ама не. Всяка една от тях работи като луда, занимава се с поне 3 различни проекта и става всеки ден рано и бута яко. Защото животът е такъв. И когато прави нещо, което мъжете правят всеки ден често я обвиняват, че е „кучка“ или, че е мъжко момиче.

А на тях им е писнало да влизат в полова рамка на нежни създания точно толкова, колкото им е писнало да ги заклеймяват за злобни феминистки. Това са Мария Силвестър, Гери Турийска, Красита и Елисавета от Майко Мила, Оля Антонова ( Malinova), Кристина Домозетова, Йоана Станчева и Цветелина Цекова.

7 от тях имат собствени бизнеси. Една от тях е на 27. Една от тях има 3 издадени книги. 3 от тях са „жена на годината“ в различни категории. Общо притежават 13 деца и сборно не са се наспивали от 54 години.

Това, което правят е различно, защото в стандартната stand-up комедия сме свикнали да виждаме повече мъже. Свикнали сме и на дебелашки хумор, който е свързан с битово- пасторални нюанси на патриархалния модел, и който понякога звучи като шоу от 90те. А тях не ги е срам да говорят за нещата от 2019та. И признаваме, че има доста материал. Особено, когато не те е срам да говориш за секс, за пари, за деца и за ядене с ентусиазма и прозрачността на човек абсолютно лишен от всякаква дипломация.

След събитието на 8-ми Март миналата година, което се разпродаде за 24 часа разбрахме, че нещо се променя. Не само за комедията в България, но и за това как жените могат да възприемат себе си. Без значение дали е време да говорим открито за оргазма и има ли той почва у нас или за жените, на които им се прави повече секс от мъжете, беше време тези теми да излязат наяве и да си проправят път в нормалния разговор.

Тази година се предвиждаше голям интерес и организаторите от Трастена избраха култовата зала 1 на НДК, с капацитет почти 4000 човека. Събитието логично се разпродаде още през февруари и желаещите да се докоснат до това, което ще се случи ще могат евентуално да влязат на афтър партито в Клуб Карусел. А като говорим за Трастена и партита- всички още говорим и за партито по случай новата реколта- Trastena Halloween Takeover, което накара всички да се върнат в годините на comics и culture beat- когато бяха „нашето място“.

Трастена е доста интересен бранд, който освен с продуктите си ни очарова и с подхода си към клиентите си. И не говорим за лично отношение или за това, че всички работят с Трастена и си пият питиетата с Оля и Борис. Говорим за начина по който един доста традиционен продукт като виното може да се заяви по всички възможни нетрадиционни начини. И знаем, че и този път няма да е скромно. От НДК- до афтър партито в Карусел това събитие отново ще счупи инстаграма за няколко дни- така, че следете изкъсо.

Любимата ни част- първото масово културно мероприятие, което ще има жестов превод за хора с увреден слух. И след като Трастена беше първия бизнес, открито подкрепил LGBT кауза в Източна Европа, сега се възползват от аудиторията си като подкрепят каузата на жени и деца, жертви на домашно насилие и част от приходите от билети ще отидат за Фондация Анимус- http://animusassociation.org/

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *