urban, Здраве и красота
Leave a comment

Пето поколение филъри от – Yvoire

Всеки човек притежава изключителна индивидуална красота, но често се случва да намираме някакви дефекти в себе си, понякога дори незабележими за чуждото око. Вече живеем в модерен свят, в който независимо дали сте мъж или жена, можете без да се притеснявате за здравето си и за общественото мнение да коригирате даден “дефект“. Днес Ви запознаваме с нов за България, но познат по целия свят филър, създаден от компания LG (Life Sciences), която е специализирана в медико-биологичните изследвания и е създател на бранда Yvoire. Решихме да Ви запознаем с Yvoire, като за целта присъствахме лично на една процедура по слагане на филър в устните. Поговорихме си с д-р Велинова за видовете процедури, които могат да се направят, за ползата от тях, а също и какви грижи трябва да полагаме впоследствие за по дълъг ефект на процедурата. Едновременно с това – за да имаме двете гледни точки – направихме интервю и с пациентката Валерия, която буквално засия след процедурата и наистина се възхити от резултата, въпреки че все още беше леко подпухнала. Предлагаме Ви да прочетете внимателно двете интервюта, за да се убедите сами, че когато се намесиш в природата по-правилния начин, красотата може да тържествува с пълна сила.

Откога сте доктор и колко често се сблъсквате с желанието на пациентите да променят нещо по себе си чрез филър?

Имам над 10-годишен опит зад гърба си, който съм натрупала по време на работата  в Москва, в една от клиниките, популярна като място, където политици и известни лица от шоубизнеса на Русия се разкрасяват и подмладяват. На практика всеки ден  се сблъсквам с желанието на пациентите да променят нещо по себе си чрез филър.

Какво можете да ни кажете специално за филърите Yvoire?

За производството на филърите YVOIRE се използва HESH технология, патентована от компанията LG (LG Life Sciences). Не бъркайте LG Electronics, която произвежда битова техника и LG Life Sciences, която произведе и разработи ваксината против хапатит B (HBV), антибиотика Фактив и много други. За 14 години компанията произведе собствена хиалуронова киселина, която се използва в различни области на медицината (травматология и ортопедия, офталмология, гинекология). Филърите Yvoire са филъри от 5-то поколение. Те са хибрид, който съчетава най-добрите качества на вече известните гелове.

Кога прибягваме към Вашата намеса и има ли значение какъв е дефектът, който искаме да коригираме?

Причините могат да са най-разнообразни. Да започнем с корекцията на устни например. С напредване на възрастта устните губят част от своята красота и форма. Това може да се случи и при лек инцидент (падане, удар, порязване), или наследствено устните могат да са по-тънки или с несиметрична форма.

Също така за корекции на нос – на големината, формата, разположението или извивките на носа. Носът често е повод за неудобство и комплекси, тъй като негови неправилни характеристики оказват негативно въздействие върху цялостния облик на лицето. Възможно е да се постигне пълно реконструиране и промяна на формата на носа.

За скули – корекцията спомага за освежаване на лицето и подобряване на цялостния му външен вид.

За брадичка – инжектирането на хиалуронова киселина води до възвръщане на отличните очертания на брадичката и за придаване на една по-цялостна, завършена и младежка визия на лицето.

За оформяне на линията на долната челюст – инжектирането на филъри с хиалуронова киселина създава оптическа илюзия за по-слаба фигура и по-младежки вид.

За премахване на бръчки – инжектирането на филъри с хиалуронова киселина води до успешно и ефикасно премахване на бръчките в различни зони от човешкото лице.

Няма значение какъв е дефектът, който искаме да оправим.

Защо понякога се получава изкривяване или дефект при сложен филър на лицето?

Страничните ефекти могат да се разделят основно на два вида: на свързани с използвания препарат и на такива, свързани с техниката на инжектиране.

Какви са първите стъпки при слагането на филър?

Да си намерите добър специалист. Инжектирането на филър трябва да се извършва единствено от квалифициран и обучен лекар-дерматолог или пластичен хирург с опит и преминати обучения.

Има ли упойка в него?

Има лидокаин, съдържащ се в продукти YVOIRE, който прави процедурата безболезнена. Това, което може да усетите, е съвсем леко убождане.

За какво трябва да внимаваме след процедурата?

Процедурата отнема от 15 до 20 минути, а обезболяващото средство започва да отпуска на 15-ата минута. След това можете да продължите с ежедневните си задачи. Все пак гледайте да не планирате някакви грандиозни събития (сватба например) поне 3 дни след това. Всъщност избягвайте каквито и да било неща, които могат да увеличат притока на кръв към лицето ви, включително масажи и разкрасяващи процедури.

Колко време трае ефектът от процедурата?

Ефектът от филъра зависи от неговото качество, също така и от начина на живот на пациента, както и от индивидуалната активност в организма на ензима, който разгражда хиалуроновата киселина.

Къде можем да Ви намерим?

Persona. гр.София, ж.к. Южен Парк, бл. 124

089 835 6190

Сега Ви предлагаме да прочете и впечатленията на Валерия от процедурата по поставяне на филър.

Какво е усещането при слагането на филър?

Усещах само как влиза иглата, но не мога да го нарека болка. Всеки го боли различно, което е нормално. Мислех, че ще е по-страшно. Мен лично ме боли повече, когато ходя на зъболекар.

Имахте ли оток?

Характерно е за периода след манипулацията, имах лек оток в рамките на един ден.

Кога спадна отокът и бяхте ли доволна от резултата?

Устните ми станаха симетрични, нищо не се наложи да се доинжектира. Изглеждат много естествени. Много съм доволна от ефекта.

Бихте ли повторили процедурата?

О, да! Но тъй като филърите са напълно безвредни, няма конкретно времево ограничение за инжектирането им. Филъри мога да си поставям толкова пъти, колкото пожелая. И все пак, за да се избегнат неестествени корекции, най-добре е процедурата да се повтори след резорбирането на поставения по-рано филър.

Автор: Мариана Станчева

Снимки: Цветана Бонева

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *