Music, Нощен град, Събития
Leave a comment

 No Orders – Пламен Василев разказва…

   Пламен Василев, или DJ DIASS, е едно от най-очарователните момчета, които можеш да срещнеш. Той притежава неподражаем стил, излъчване на истински артист и завладяващ талант. Горди сме, че сме малка частица от неговия проект No Orders, защото събитията, които Пламен организира, са наистина запомнящи… Днес той ни разказва повече за себе си, за мечтите, музиката и предстоящите изненади…

Здравей, Пламене! Разкажи ни повече за себе си?
С времето се научих да не говоря много за себе си, а по-скоро действията и нещата, с които се занимавам, да ме определят що за човек съм. Но ако мога да се определя с няколко думи – диджей-продуцент, смел мечтател, зодия Близнаци, изключителен любител на изкуството във всяка негова форма, мистик, отговорен и обичащ живота. Аз съм от тези хора, които виждат скрито послание или знак във всичко около тях. Свободата на духа е мой приоритет и вярвам, че всеки човек трябва да се стреми именно към тази свобода – да изразиш себе си независимо какво правиш.


Кога започна да се занимаваш с музика?
Музиката винаги е била съпътстваща компания от раждането ми досега. Моята майка често ми е разказвала, че когато съм бил бебе и съм плакал, единственият начин да се успокоя е бил да ме заклещи с няколко възглавници в седнало положение на дивана и да ми пусне МТВ. Моят баща също е диджей и покрай него израснах с музиката на 80-те и 90-те. На 7-годишна възраст започнах да уча солфеж и пиано в локалната музикална школа в Дряново. По това време всички деца играеха пред блока в свободното си време, а аз трябваше да свиря и уча ноти. Досещате се колко „приятно“ е било това за едно дете, но сега съм страшно благодарен на родителите си, които са усетили отрано моя усет и любов към музиката и са се наложили над мен, за да го направя. Когато бях на 15 години, започнах уроци по компютърно музициране и mastering при Иван Ковачев в Габрово – това е един изключителен музикант и невероятен специалист в разработката на Midi Tracks & VST Plugins. Има собствена марка за семпли и продава продуктите си в цял свят. Именно той ме въведе в магията да създаваш музика от компютър – заедно с негова помощ усвоих основните стъпки в създаването на groove & harmony. Оттам нататък всичко е история – започнах да опитвам различни комбинации, да експериментирам със звука и да търся точната формула на себеизразяване. През 2011 г. издадох първия си албум – „Party Beach“, последван от „Welcome To Bulgaria“, в който имам съвместни проекти с Веси Бонева, Маги Джанаварова, Diva Vocal и др. През 2015 година излезе и „Reset The World“, който беше издаден от италианския лейбъл 303Lovers. Междувременно съм издал над 40 самостоятелни EPs за различни лейбъли по цял свят.

Как се роди идеята за No Orders?
Всичко започна през март 2016 година. В един момент усетих, че да пускам и продуцирам музика не е всичко, на което съм способен. No Orders започна просто като парти концепция, но с времето и духовното си израстване осъзнах колко много повече мога да дам на хората около мен чрез събитията, които организирам. Мога да ги поведа на цяло пътуване през всички техни сетива. За мен музиката е изкуство и чрез моето изкуство искам да дам поле за изява на всякакъв вид талантливи хора, които творят, променят и чупят обществените стереотипи и изразяват себе си. 

Какво да очакваме от събитията?
Колкото по-малко очаквания имаме за каквото и да било, толкова по-голяма е възможността да се изненадаме и зарадваме от дадено нещо. Хората сме свикнали да имаме високи изисквания и представа за нещата, които искаме да ни се случат, но много често реалността се оказва съвсем друга и разочароваща. Затова оставете очакванията си вкъщи и се впуснете в едно непознато и мистично изживяване. Това е част от философията на No Orders-Less expectations-less drama.

Кои са артистите, които са „замесени“ в проекта?
До момента специални гост диджеи на събитията No Orders бяха Demarzo, Blond:ISH, Serge Devant, Kintar, Doctor Dru, Pirupa, Kenny Glasgow, John Acquaviva, Mihai Popoviciu и Maga. Част от партитата взеха и моите приятели от Театър на огъня и сенките „Fireter“, Катя Тошева от KAYA Art Studio, Frea BG, с които направихме мини хипи базар за дрехи, и още много други.
Предстоящото ни събитие NO ORDERS Playa Stories на 3 февруари е може би най-мащабната продукция, която съм организирал до момента. Не искам да издавам тайни от „кухнята“, само ще споделя, че темата ни е Old Bohemian Circus. Аз ще открия вечерта с DJ Set , а след мен в 02 ч. ще застане специалният ни гост от Истанбул – Ali Kuru. Ali е един от най-иновативните и интересни артисти от ъндърграунд сцената на Турция. Музиката му е изключително завладяваща, мистична, с богато съдържание на ориенталски елементи.   

Музиката за теб е…?
Музиката е признак на живот. Тя е винаги около нас – в сблъсъка на морските вълни, в шума на клатещите се дървесни корони, в движението на всяко животно. Можеш да я чуеш навсякъде, ако отвориш сърцето си за нея изцяло. Музиката е вибрация, която планетата излъчва.  

Сподели ни една мечта!
Мечтая си хората да станат по-отговорни към всичко, което ги заобикаля, и по-смирени в душите. Да, трябва да гоним целите и стремежите си, но не трябва да забравяме откъде тръгваме и да сме благодарни за това, което имаме в живота си.

Автор: Цветана Бонева

Снимки:  Цанислав Христов и Личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *