lifestyle, urban, Дизайнери, Мода
Leave a comment

Пламена Владимирова и BLACKOUT LABEL

   Днес ти представяме една млада, лъчезарна и много талантлива дизайнерка на бижута, която успява да изпъкне с неподражаемия си стил. Пламена Владимирова укротява буйния дух на индустриалните материали, създавайки бижута от макраме, които си взаимодействат с контрастите на женската душа. Днес Плами ни е на гости, за да ни разкаже малко повече за необятния свят на BLACKOUT LABEL

Здравей, Плами! Кажи ми кога започна всичко?  Здравейте!
Всичко започна преди може би 7 г., когато се зароди идеята с Unexpected Desert (дипломната ми колекция 2011 г. – НБУ)…и манията ми по макрамето, която се роди точно тогава!

Какво се крие в името на бранда?  Хм, историята за името е доста „крайна“(смее се).
Много време търсех подходящото име за бранда и все някак нещо не ми беше достъчно! Накрая бях тотално загубила вече надежда да намеря подходящото име и си вървях към работа една сутрин. Падна ми кръвното рязко и припаднах на улицата! Малко след като се освестих и все едно главата ми изцяло се беше „изчистила“ и някак виждах света по нов начин, Тогава ми светна „blackout“ – нещо, което идва като тотален шок, за да „изчисти и преобрази“ твоя мироглед!

Кой е материалът, с който обичаш да работиш най-много? Определено въжетата! От тях тръгна всичко и някак никога не успях да ги оставя „на мира“ през годините!
По късно разработих и малко по-нежни линии с изцяло индустриални материали и макраме възли за дамите, които все още не са сигурни дали и колко точно са смели, за да носят такива аксесоари!

Всяко твое бижу носи уникално име, разкажи ни за имената в новата ти колекция.  При мен винаги нещата с инспирацията тръгват като домино! Заражда се някакво почти неукротимо любопитство към нещо, което буквално ме кара да не мога да спя, докато не разнищя докрая въпроса! Ставала съм посред нощите да чета и да правя записки, скици и схеми по някви проучвания по колекциите!
Така от нещо на пръв поглед изключително стандартно, излиза нещо абсолютно неочаквано! Спомням си, че преди години правих колекция дрехи на тема Марлон Брандо! Изгледах всичките му филми, изслушах и изчетох всичките му интервюта и мемоари! И накрая колекцията се казваше „Unzip me“( ципове на различни места, които тотално траснформираха дрехата в два или дори 3 коренно различни варианта ) -инспирацията дойде от коженото яке на Брандо в lucky!
Всеки аксесоар си идва с името! Както съм казвала и в предишни интервюта, те са като живи същества със собствена индивидуалност и характер! За това няма как да носят стандартни имена!
За новата колекция мога да споделя, че няколко от водещите имена са Silver ligning, Truth inside & Devine Power! A, за повече to be continue…

Къде откриваш вдъхновението?
Откривам го в мистериите ! Чета адски много за езотерика, енергии, астрология! Много вярвам, че едно нещо винаги може да бъде представено под няколко различни ъгъла! И че всъщност красотата е винаги в очите на наблюдаващия!

А Любовта?
Любовта е Бог! Любовта съм аз, любовта си ти! Любовта е навсякъде и само чака да отвориш сърцето си за нея!
Тя е в ръцете, които дават! Най-много В неговите ръце.

Какво да очакваме от теб през идните месеци?
Съвсем скоро пуснахме новата визия на сайта, а отделно разработвам новата лятна колекция от дрехи на secretsex и чанти !
И изненадата, която подготвям от няколко месеца – специални интериорни решения за всеки вкус и дом.

Автор: Цветана Бонева

Снимки: Личен архив и Георги Тодоров и Наталия Калчева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *