urban, На по бира, Нощен град
comment 1

Põhjala CocoBänger

Със застудяване на времето много от пивоварните започват да пускат зимните си творения. И под зимни, не си представяй тъмен вариант на масовите светли лагери, или всичко, обобщено просто под „тъмно“.

В повечето случаи става въпрос за стаутове, портъри (много от тях в категория имперски), квадрупели, барли уайн и т.н. – изобщо бири над 10% алкохолно съдържание. Буквално вчера получихме зимната доставка и едно от истинските бижута в нея е CocoBänger на естонците Põhjala. CocoBänger си е тотален GangBanger за сетивата – на първо време впечатлява още с наливането. Плътен и гъст като хубав зехтин, с цвят на натурален шоколад и мека пяна, а в същия момент вече се разнася аромат, който подсказва за какво става въпрос.

Силен кокосово-какаов вкус, примесен с всички качества на имперски стаут. Като че ли някой е сложил половин десертче „Bounty“ в бутилката от предната вечер, а към това добавяме и сгряването от алкохолното съдържание. Да, трябва да споменем и него – 12.5% направо карат бирата да има ликьорени нюанси. Затова съветваме да й се насладиш бавно. А и защото е много, много наситена.

И въпреки че от Põhjala пуснаха снимки на пивоварната им, щедро покрита със сняг още през октомври, ние няма да чакаме същинската зима и изобщо не се чувстваме гузни, тъй като CocoBänger е сварена в малко количество и скоро ще свърши.


Põhjala CocoBänger можеш да купиш тук.

 

Автор: Ростислав Бакалов

Снимки: Цветана Бонева


1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *