Кухня, Места
Leave a comment

Ресторант „ahora“ на слънчевата Севда Димитрова

Като верни почитатели на хубавия живот, вкусната храна и истински позитивните изживявания, не пропуснахме да посетим най-новия ресторант в София – „Аhora“. Не крием, че в него има нещо много по-специално и притегателно дори от съвършената му храна и това е очарователната ни любимка Севда Димитрова. Победителката в Master Chef 2016 ни посреща с усмивка и много топлина в това кътче от Рая, където се чувстваме като у дома си. Всичко наоколо носи почерка на Севда и любимия й мъж – Никола, защото е създадено с много топлина, която усещаш винаги, когато общуваш с тях.

Поръчваме си вкусна храна и говорим с усмихната дама, която ни разказва за магичните хора, появили се в живота й, с които следва мечтите си и гради бъдеще. Тя ни споделя, че не е създала мястото сама и освен упората на любящия си съпруг, има и приятелско рамо. Прекрасната Севда ни разказва много, а ние попиваме всяка думичка, защото обичаме да виждаме хора, които сбъдват мечтите си.

Здравей, Севде! Как се роди идеята за „Аhora“?

Идеята за ресторант узряваше цяла година, а решението за „Ahora“ го взехме за ден! Не беше лесно да се решим да се преместим да живеем в София, но сега съм щастлива!

Как дойде идеята за необикновеното име на ресторанта?

Когато видяхме мястото, усетихме, че „сега“ е времето нещата да се случат,“сега“ е моментът да се решим! „Ahora“ означава „сега“ в превод от испански, името си дойде само.

Разкажи ни малко повече за хората, които стоят зад вкусното място.

В „Аора“ работят прекрасни хора! Обичам да виждам усмихнатите им лица, да слушам как ентусиазирано обсъждат нещо по менюто, как понякога си припяват и вечер след изморителния ден са все още усмихнати! Това е важно за мен. Важно е да ходиш на работа с желание, да работиш с любов и в края на деня да си удовлетворен от себе си.

Как минава един твой ден сега, когато си се отдала изцяло на това твое ново начинание?

Ставам с благодарност, че ме има още един ден на тази земя, жива и здрава, че работя това, което обичам! Отивам в ресторанта и влагам цялото си сърце и душа в това, което правя, мечтая и работя по нови проекти, и в края на работния ден съм изморена и щастлива! Доволните и усмихнати гости на ресторанта са стимулът да ставам всяка сутрин и да забравям за умората вечер!

Ти ни сподели, че обучаваш и готвачи с неголям опит в кухнята на „Аhora“. Какво ти дава комуникацията с тези млади и талантливи хора?

Бих искала да бъда пример, да ги накарам да вярват, че успехът зависи до голяма степен от самите нас. Те ми дават стимул, като ме учат на търпение.

Сподели ни как създадохте менюто на ресторанта.

Менюто е изцяло авторско, като за него сме отделили близо месец и половина предварителна работа, за да го направим стегнато, но и разнообразно, съобразено със сезонните продукти.

Коя е най-голямата ти мечта, свързана с „Аhora „?

„Ahora“ сама по себе си е сбъдната мечта. Това, което е важно, е гостите ни да си създават траен спомен от преживените моменти в ресторанта. А иначе мечтая много за развитието на „Ahora“, но преди да ти се сбъднат мечтите, е нужна много работа!

Красотата те следва по петите навсякъде, но кое е най-красивото нещо, което ти се случи напоследък?

Създаването на ресторанта е безспорно най-красивото нещо, което ми се е случило през последните месеци. Новото меню и партньорството с едно изключително момиче са също толкова красиви.

В личен план скоро имахме юбилей със съпруга ми, което е друго красиво нещо! Както каза ти: „Красотата ме следва навсякъде!“. (смее се)

Ако и вие искате да се насладите на храната, която ни омагьоса, посетете „Аhora“ и разгледайте повече в официалния сайт на ресторанта, както и в неговата facebook страница. Ние оставаме тук за още глътка хубаво вино на прохладната веранда.

Автор и фотограф: Цветана Бонева

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *