urban, Здраве и красота
Leave a comment

Ритрийт – завръщане към Себе си

Как си представяш перфектната почивка? Много свободно време и излежаване? Добра компания? Красиви гледки, забележителности и местни забавления? Какво, ако ти кажа, че можеш да имаш всичко това и още нещо! Нещо спецално, нещо само за себе си.

Обичаме да пътуваме, защото новото и непознатото ни вдъхновява и зарежда, но и защото всяка нова дестинация е нова възможност да опознаем себе си. Пътуването не е просто самолетен билет, то е вътрешен процес, който оставя траен отпечатък в нас. Именно върху тези вътрешни процеси се фокусираме по време на ритрийт. Красивата природа ни дава възможност да забавим темпото от забързания градски живот, а груповите практики (йога, медитация, танци и други) ни помагат да забележим онова, за което иначе не ни остава време. Ритрийт буквално означава оттегляне, завръщане към себе си. Това не е поредната почивка или екскурзия. Това е споделено преживяване, по време на което се отваряме повече за същността си и за всичко онова, което е ценно за нас. Да се завърнеш към себе си е процес, който отнема цял живот. Понякога ни се струва, че нищо не се случва, че животът ни е в застой. В други моменти скоковете са космически, твърде големи за малкия ни човешки ум. Именно това завръщане към себе си ни дава стабилна основа и опора през бурите на живота.

Няма да те лъжа, ритрийтът понякога е предизвикателство. Изисква се малко смелост да се отпуснеш и да споделиш пространството с група непознати. Понякога след дълго отсъствие от вътрешния ни свят, се срещаме със свои тъмни страни – страхове, задържани емоции и ограничаващи мисли. Но там е силата на групата, която създава защитено пространство и среда, в която можем да преживеем всичко, което излиза на преден план. Магичните дестинации и добрата насока от опитен йога преподавател също са ключови.

Разбира се, не всичко е тежка вътрешна работа. Има и много сладостни моменти на почивка на красиви плажове, досег то местната култура и разглеждане на важни забележителности. Ритрийтът е време, което посвещаваш изцяло на себе си, за да можеш да погледнеш на живота си през нови очи – тези на дистанцията и спокойствието. Всички имаме нужда от оттегляне от лудостта на ежедневието си. Всички имаме нужда да си вземем глътка въздух от бесния ритъм на града. Всички имаме нужда да си спомним, че вече сме обичани, ценени, достатъчни и че всичко, което искаме е на една ръка разстояние.

Спомни си. Завърни се към себе си с нас.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *