urban, Артисти, Изкуство
Leave a comment

Рут Колева

   Срещата ни с Рут е в един студен зимен ден, в който снегът вали на парцали, а греяното вино е абсолютно задължително, за да стопли мислите ни. Тя пристига в любимия ни бар „Петък“, усмихната и задъхана от работни ангажименти, но достатъчно свежа, за да поговори с нас за всичко, което я зарежда, за новия ù албум и за любовта. Какво още ни разказа талантливата Рут Колева, можеш да разбереш от самата нея.

 Може би много хора не осъзнават колко трудно се създава продукт като албумa ти Confidence. Truth, който не само няма аналог на българския пазар, а и на световно ниво? Как се чувстваше, преди да го пуснеш на пазара? 

Чувствах се уморена. Наистина глътна ужасно много време, средства и емоции. Струваше си всеки миг и всяка трудност, но просто в България е все по-трудно да се прави музика с този стандарт и качество.

Какво би казала на по-младото си аз?

Че ще бъде гадно, но ще мине. Да си гледа музиката и да не се ядосва толкова. Да се държи по-добре с мъжете и да бъде решителна кога да остане и кога да си тръгне.

Как се разпродава концерт на български изпълнител на другия край на света, а именно в Япония?

Не знам. Като в приказките някак. Свикнала съм да се съсипвам от работа, за да ми се получи, а там просто се получи леко, лесно и естествено. Освен това, това е най-великата публика, която съм виждала.

Confidence. Truth.  Какво означава за теб като албум?

Първият ми искрен албум. Стабилен, сериозен, смислен. Изключително добре изсвирен, продуциран и звучащ. Завършен.

 Ти си емоционален човек, което много ми харесва, и не се притесняваш да изразяваш себе си. Какви са плюсовете и минусите на това в житейски и творчески план?

В творчески понякога ти взима от времето, в което можеш да правиш нещо много по-градивно. В житейски аз съм дебелокожа и не ми пука особено, но хората започват да те припознават като нещо, което ти реално не си, а това е проблем. За човек, който прави музика (или нещо, свързано с музика) 80% от ежедневието си, е странно да бъдеш припознат като нещо друго освен като артист.

 В какъв творчески етап си в момента? Намираш ли вдъхновение покрай емоциите от представянето на новия си албум?

Започвам работа по следващия релийз, имам много интересна концепция за него и искам да замеся любимите си талантливи хора в него. Избърсах прахта от пианото и започвам да пиша нови мелодии, имам ясна визия какво искам да бъде, как да звучи и да изглежда.

За какво мечтае Рут?

Да лежи на бял прахообразен пясък с Bintang в ръка, да си допрочете 15-те книги, които е започнала тази година, и поне 5 дни да не влиза в интернет, да не пипа телефона и фейсбука. И едни скариди на жар, ако може, и същевременно турнето ми за 2018-а да се е наредило от само себе си.

На какво ти се иска да отделяш повече време?

На четене, на разходка в планината, на спорт искам да се катеря в Walltopia, новата ми страст.

Какво обещаваш на себе си за в бъдеще?

Да спра да пуша и да не правя компромиси с музиката.

Автор: Ваяна Данаилова

Фотограф: Цветана Бонева

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *