Места
Leave a comment

С любов и отдаденост вкусът намери своя дом – „ВкусотериЯ“, Coffee & Burger place

Днес ще избягаме далеч от суматохата на големия град, защото новият ни автор и градски изследовател Мариета Илиева се включва директно от Старата столица, любимoто ни Велико Търново! А локацията е вкусното местенце „ВкусотериЯ“!

„ВкусотериЯ“ е „създадена преди много години” – първоначално, разбира се, като проект на съзнанието. Дълго преследвана мечта, която безспорно е подплатена с много време, труд, усилия, постоянство и търпение! За да бъде пресъздадена в материя. „ВкусотериЯ“ не е просто име! Тя е пример, че мечтите се сбъдват, когато вярваш, когато се бориш и когато обичаш!

Това е малък кофи шоп-ресторант в центъра на града. Преди две години,  малката уличка „Хаджи Димитър” 2, на която се намира заведението, оживява за дневния и нощния живот на Велико Търново. Така „ВкусотериЯ“ се превръща в съвсем естествена част от обстановката на улицата и става идеално място за извисяване на духа и настроението за всички любители на „различното”. Уличката води към стария град, в посока към ул. „Гурко” – междувпрочем една от най-живописните улички във Велико Търново, пазеща възрожденския стил. От нея се открива красива почти 180 – градусова гледка към паметника „Асеневци”, цялата „Света гора” и р. „Янтра”.

„ВкусотериЯ“ е първото по рода си заведение във Велико Търново, което предлага голямо разнообразие от бургери и като цяло първото място в старопрестолния град, заявило себе си като алтернативна, стрийтфуд локация с индустриален дизайн и безупречно обслужване – страхотен персонал, готов да подобри деня Ви! Те залагат на кратко, точно и ясно меню. Няколко вида бургери и интернационални сандвичи с разнообразни вкусови качества в перфектна хармония за отличен вкус по техни, изпитани рецепти и няколко вида салати.

А изкусителните десерти са винаги чудесен избор от облаги за вкусовите рецептори и любителите на сладките изкушения! И разбира се, висококачествено еспресо, освежаващи напитки, вносен алкохол и разнообразен подбор от бира.

ВкусотериЯ е известна неслучайно със своите вкусни, големи и сочни бургери, които се оказаха доста питателни за търновци, а и не само!

„През 2017 г. започнахме усилено да работим върху идеята да създадем селекция от няколко различни вида бургери, защото до този момент не се предлагаше такъв продукт във Велико Търново. Не говорим за „хамбургер”, а за „бургер”! Както обичаме да казваме “I’m not a Hamburger, I’m the Famous Burger!” И те се превърнаха точно в такива – известни!”, разказват създателите на „ВкусотериЯ“ за своите размисли и страсти.

Както споделихме вече, „ВкусотериЯ“ за първи път предложи на своите клиенти бургери, но не просто бургери, а истинска радост за небцето с хрупкаво, препечено хлебче със златиста коричка, което обгръща и събира в себе си добре комбиниращи се помежду си висококачествени продукти.

 

От добре познатия класически „Чийз Бургер” с телешко кюфте, до „Веги Бургер” със запечени зеленчуци и кълнове. Селекцията от бургери не спира до тук. В кухнята се вихрят цели седем неповторими вкуса, за да се припознае всеки ценител на ВкусотериЯ в един от тях, имайки пълната свобода да избира. Именно за това, те смело разгръщат въображението си и препускат в свят на вкусове, създавайки едноименните:“BBQ Спайс Бургер”, „Стеки Порк Бургер”, „Чикън Бургер”, „Хъни Хънт Бургер”, „Бейкън Чийз Бургер” с нюанси на различно, крехко месо, добре подправено и препечено в комбинация с пикантен сос, хрупкав лук, разтопен чедър, пармезан и други покоряващи сетивата съставки.

Определено първата ароматна хапка е неустоимо завладяваща и отключва всичките Ви рецептори! Този „бургеропроект” се оказва успешна стъпка и се превръща в тяхна запазена марка, съумявайки добре да развиват, прецизират и постепенно усъвършенстват своите идеи. Вече две поредни години през месец септември, организират „Burger Day” във Велико Търново. Събитие, събиращо на едно място много различни хора, емоции, вкус и музика обединени в една неделима частица, което го прави специално само по себе си!

„Изключително много се вълнуваме, когато организираме дадено събитие, защото подготовката стартира доста време преди това и фокусът ни е изцяло в тази посока. А старанието, което влагаме, идва право от душата и сърцето”, споделят те с нас! И така, за кратко време ВкусотериЯ се обуславя като „Coffee & Burger place” с европейски привкус… та нали точно те създават първите „царски” бургери на Търновград… С тайната съставка любов и отдаденост! А това си личи!

Разпознават „ВкусотериЯ“ като място за бургери, но и за специално кафе! Има „порода” хора, за които кафето е важно и решаващо за деня, дори и за настроението. За тях също така е важно да знаят къде могат да се снабдят с качествени кофеинови разновидности. И са късметлии, защото си имат „ВкусотериЯ“! Предлагат собствен бленд кафе от три вида арабика със завладяващ богат и плътен вкус. За почитателите на силното кафе са се подсигурили с висококачествено меко и ароматно еспресо.

Асортиментът от кафе преобладава и в други вариации на топли и студени кафе напитки, за да задоволи всеки вкус. Определено ще останете доволни от разсънващата напитка, но и от начина по който я сервират – с впечатляващо отношение и афинитет дори към най-малкия детайл!

Освен величественото кафе – любима напитка на мнозина, има подбрани варианти и за почитателите на други освежаващи напитки. Някой от които са смути, домашна лимонада и др. Смути линията „Смути деня си” се оказва също доста успешна през летния сезон, обхващайки голям диапазон от вкусове.

“С наближаващите топли дни решихме да предложим на клиентите си нещо различно от фреш. Нещо красиво, вкусно, цветно и не на последно място – здравословно! Тогава се зароди идеята за смути напитките. Започнахме да експериментираме и пробваме наши рецепти, стремейки се продуките да са в баланс, но и всеки да има своята индивидуалност. Постарахме се и презентацията на смути напитките да изглежда добре и да въздейства върху хората с усмивка”, с охота разказват от „ВкусотериЯ“.  

  

Във ВкусотериЯ може да посегнете към всяка една вкусотия смело и безотговорно. И ще Ви хареса, даже ще повторите! Убедени сме! Обстановката предразполага не само да изпиеш чаша ароматно кафе, но и да завържеш благ разговор на по чаша вино, да свършиш малко работа онлайн, да поостанеш насаме с мислите си или с профилите си в социалните мрежи. 

Защото интериорът е само поредното добро допълнение на всичко, което среща обонянието и небцето, „нажежен” от ефектни лампи в перфектен баланс с цялостното разпределение на обстановката. Индустриалният дизайн на заведението, предимно от дърво, е изцяло по собствена идея – включително масите, столовете, бара.

С изключително фино отношение към малките детайли и декорации, които са handmade. Останалите елементи са от тухли и метал. Акцент в самото помещение е също така ръчно рисуваната стена, която е тематична за заведението. Атмосферата е отлично допълнена с фотографии, оригинални лампи, декоративни щайги, ретро закачалка, книги и други причудливи предмети.

Всичко събрано прави едно уникално място, което съчетава в себе си различните вкусове – от кафето, през храната, до музиката. Малко, но топло и уютно местенце, поднесено с новаторски дух и артистичен щрих, поръсено с голяма доза усмивки. Усмивки, които са задължителен почерк в обслужването на „ВкусотериЯ“ – една от многото отличителни черти! Това е нещото, което ги прави различни. Всеки гост на „ВкусотериЯ“ е и техен приятел. Наричат феновете и клиентите си ‘ВкусотериЯнци’, наистина специално! Посрещат Ви с усмивка и топлина, предавайки доброто си настроение и положителна енергия, която носят в сърцата си.

На финала споделят с нас, че предстои много работа върху нови проекти и цели, които са си поставили за тяхното бъдещо развитие!

Със сигурност можем да кажем, че „ВкусотериЯ“ е уютно местенце, а усещането, когато си там, е сякаш си вкъщи!

Вкусете от вкуса!

–––––––––––––––

Работно време: всеки ден от 9:30ч. до 21:00ч., гр. В. Търново, ул.”Хаджи Димитър” 2. Повече информация за „ВкусотериЯ“ може да намерите и в социалните мрежи facebook и instagram. Както и в Tripadvisor

Автор: Мариети Илиева

Снимки: Даниела Личева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *