Music, Артисти
Leave a comment

С Пламен Денчев за страхотното му ново парче и бъдещите проекти

   Преди известно време Ви запознахме с Пламен. Сега отново сме с него, за да поговорим за новото му страхотно парче и проектите, които му предстоят. Освен желанието му да създава красивото под звуците на музиката, тече и работният процес по създаването на албума с „Funky Miracle“. Какво още ни сподели той, вижте по-надолу. 🙂

Здравей! Как протича един твой ден?

Здрасти! Напоследък протича в репетиции, свирене, работа по нови музикални идеи. В останалото време – срещи с приятели, кино, книги, спорт. Все приятни дейности.

Скоро пусна ново самостоятелно парче – Мислиш ли?“. Какво те накара да напишеш такъв текст и кого всъщност питаш дали мисли?

Напоследък изпитвам потребност да пиша по-социални текстове и този конкретно е насочен към всеки, който желае да наостри сетивата си малко повече от обикновено. Става въпрос за отношението ни към заобикалящата среда. Всяка една ситуация, в която изпадаме, ни дава възможности да бъдем пасивни и статични наблюдатели на случващото се, или да бъдем активни участници и да повлияем на ситуацията с действията си. Парчето има за цел да провокира слушателите към себеосъзнаване и осмисляне на това доколко влияят на околните и какъв пример дават с отношението си.

Защо заложи точно на такъв клип?

Усетих, че това е най-правилният начин да се „облече“ визуално това парче. Когато завърших работата по песента, веднага се появи идеята за такъв клип. По графичното lyric видео работи Иван Краев и съм му много благодарен, че остави част от своето усещане в този проект. Получи се цялостно и въздействащо музикално-визуално преживяване.

Ти отворен ли си към света?

Мисля, че съм умерено отворен. Усещам, че на моменти съм в собствения си балон, в който съществуват единствено моите лични грижи, ежедневни занимания и т.н. Хубаво е понякога да наблюдаваме и случващото се извън нашия микросвят.

Мислиш ли, че хората сме фалшиви?

Тази реплика описва определен тип поведение, насочена е към тези, които са пристрастени към бързата консумация. Това е нещо, с което се характеризира обществото ни в момента.

В предното ни интервю беше казал, че искаш да стартираш клубен проект. Случи ли се това?

Все още не. Иска ми се първо да имам повече продукция зад гърба си. Мисля за издаването на самостоятелен албум, надявам се да се случи и така ще има какво да представя пред публика.

В момента тече подготовката на втория албум на Funky Miracle, разкажи ни повече за него. Кога да го очакваме?

С момчетата от групата работим по нови парчета и предстои да издадем EP (миниалбум), който ще съдържа около 5 трака. Ако нещата вървят по план – през пролетта на 2019 г. ще го промотираме. Новите идеи са следваща стъпка в развитието на „Funky Miracle“ и съм щастлив, че продължаваме да създаваме музика заедно.

Къде и кога можем да те чуем?

Съвсем скоро се присъединих към Tube Hedzzz – банда, съставена от изключителни музиканти, с които издаваме чисто нов албум, както и сингъл с видео. Албумът носи заглавието „Beyond“, а пилотен сингъл ще е парчето „Broken Machine“. Ценителите на качествения и модерен рокенрол ще могат да чуят новите неща от Tube Hedzzz на 26 ноември в клуб „Строежа“.

Автор: Мариана Станчева

Снимки: Божидар Стоичков

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *