lifestyle, urban, Здраве и красота
Leave a comment

Откриваме силата на витамините с Retinol 1 TR – Vitamin A Renewal Cream на Medik8

Пролетта вече настъпи, а през изминалите месеци кожата ни беше подложена на климатичните „удари“ на зимата. Преди време вниманието ни привлече новият продукт на Medik8 Retinol 1 TR – Vitamin A Renewаl Cream и решихме да го изпробваме, за да споделим впечатленията си с вас, а и за да подарим на лицето си грижата, от която има нужда…

Когато започнах да употребявам крема, нямах никаква идея какво точно представлява Ретинол и защо е толкова важен за здравето и красотата на кожата ни. По принцип нямам чувствителна кожа, затова и при мен не се появиха никакви зачервявания при първите нанасяния, но дерматоложката ме предупреди, че при някои хора е възможно да се появят подобни оплаквания, които отшумяват, когато кожата привикне към кремчето. Не бях запозната и с чудодейната сила на Витамин А, така че бях абсолютно непреднамерена към очаквания резултат.

Започнах да нанасям крема спрямо упътването на опаковката: постепенно, докато кожата ми свикне със съставките. Почиствах добре кожата си с мицеларна вода или пяна, за да премахна замърсяванията и грима, след което нанасях малко от крема с кръгообразни движения. Още първата вечер усетих затопляне, а на сутринта кожата ми беше някак „озарена“. Именно този сияен вид ме привлече най-силно, затова едва изчаках да минат две нощи, за да нанеса отново.

С течение на времето започнах да използвам крема всяка вечер като част от ежедневния ми ритуал за красота и резултатите бяха налице още втората седмица. Учудих се, когато фините линии по кожата ми започнаха да изчезват лека-полека. Не бих казала, че имам бръчки, защото все още мога да се похваля с млада кожа, но за сметка на това забелязвам и най-малките линийки, които се образуват върху лицето ми. Хубаво е да се спомене, че Retinol 1 TR е чудесен в борбата с ранното стареене на кожата и прави лицето ни да изглежда по-сияйно и младо със силата на ценния витамин.

Моята кожа е суха, а зимата я прави склонна към загрубяване, и досега не успявах да се справя с тази сухота дори и с бабините маски и лекове, затова и се влюбих в този продукт бързо, тъй като предотврати това изсушаване и лицето ми остана нежно и гладко през най-студения зимен месец. Бих го ползвала с радост и през пролетта, когато организмът ни има най-силна нужда от витамини, а и сега със сигурност знам, че освен да приемаме ценни минерали с храната, трябва да се погрижим за кожата си и с лековита козметика, която ще я защити от климатичните промени. Повече за Retinol 1 TR можете да видите тук, и не забравяйте да ни следите за още интересни ревюта на органична козметика, защото здравето е красота!

Автор и снимки: Цветана Бонева

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *