featured, urban, Артисти, Изкуство
Leave a comment

Слънчевите момичета от 4 Magic

Днес ти представяме големите победители от последния сезон на „X Factor“ – слънчевите момичета от 4 Magic, с които си говорим за музика, любов и новия им сингъл – „Together“. Какво им носи пролетта и къде ги намираме сега? Разберете сами от следващите редове… 

Здравейте, момичета! Представете ни се една по една.

Елеонора: Аз съм на 14 години, най-малка съм в групата. Другата ми страст освен музиката е рисуването. Харесвам корейската култура и уча корейски език.

Елия: Аз уча в Руската езикова гимназия в Пловдив, с английски език. Имам и много други, различни хобита, като рисуване и четене на книги. Обичам и да пътешествам, да свиря на китара и пиано, да пиша свои текстове за песни… Тренирала съм тенис на корт повече от осем години.

Никол: Аз уча в Националната търговска гимназия в Пловдив и освен с музика, се занимавам с танци, плуване и тенис.

Валентина: Аз свиря на пиано, ходя на народни и хип-хоп танци, изучавам италиански език.

Кога започнахте да се занимавате с музика?

Елеонора: Още в първи клас ме включиха в училищната вокална група. След 4 години в нея реших, че искам да пея самостоятелно, и започнах да ходя на уроци при настоящия ни вокален педагог Руми Иванова. около година след това тя ни събра заедно с Валя, Никол и Елия.

Елия: От малка обичам музиката и за първи път се явих на сцена с вокална група, когато бях петгодишна. От 4 години се занимавам професионално с пеене във вокалната школа „Art Voice Centre“ на Румяна Иванова.

Никол: Започнах да се занимавам сериозно с музика преди 4, а като група сме заедно от 3 години.

Валентина: Аз съм от семейство на музиканти и беше логично да поема по този път. Бях в музикалното училище в Пловдив с пиано от 1 до 4 клас. Пеех в училищния хор, а от пети клас тръгнах и на уроци по пеене.

Разкажете ни повече за първото ви парче.

Елия: „Together (Вечерай, Радо)“ е микс от модерната музика и българския фолклор.

Никол: Работихме заедно с румънския музикален продуцент и изпълнител Monoir, който стои зад супер хита „The Violin Song“, който също е с елементи от нашия фолклор.

Елеонора: Процесът беше много бърз и забавен. Той е много готин човек и си паснахме веднага. „Together“, както подсказва и заглавието, носи посланието за сплотеност, за това, че заедно се изправяме смело пред трудностите по пътя и сбъдваме мечтите си.

Валентина: Изключително доволни сме от резултата, защото музиката и текстът ни изразяват напълно.

Какво беше „X Factor за вас?

Елеонора: Много ценен опит на голяма сцена. Научи ни да сме дисциплинирани и да се борим за мечтите си, които вече се сбъдват.

Елия: В началото „X Factor“ беше нещо, от което се страхувах. Единствено аз имах колебания за явяването ни на кастинга, но го приех като едно огромно предизвикателство, което трябваше да премина с отговорност! Щастлива съм и не съжалявам. Достигнах до отговорите на много въпроси, заедно доказахме, че го можем. Но ако трябва да определя „X Factor“ с една дума: Амбиция!

Никол: Приключение и училище.

Валентина: Срещнахме доста трудности, имаше и много забавни моменти… За мен ще си остане едно от най-силно емоционалните преживявания и страхотна възможност за развитието ни като група.

Споделете ни най-смелата си музикална мечта!

Елеонора: Една от най-големите е да пея в Южна Корея, тъй като много обичам K-Pop. Концертите, които се организират там, са грандиозни и са мечта за всеки изпълнител.

Елия: Моята е да обиколя света с нашата музика…

Валентина: Да издадем албум, да правим големи концерти, да имаме турне не само в България…

Никол: Най-смелата ми музикална мечта беше участието в „X Factor“ – да усетим чувството, самата тръпка да сме на тази сцена. Победата във формàта беше огромен скок за нас и сега всяка следваща стъпка е още една сбъдната мечта…

На какво се учите с всеки изминал ден?

Елеонора: Лично аз – как да бъда по-търпелива. На тази възраст май се учим най-вече от грешките си.

Елия: Всеки изминал ден е ново изпитание. Мисля, че най-важното е да посрещаме дните си позитивни, отворени за любов, търсещи и неуморни. Така всеки ден може да бъде специален.

Никол: Все повече навлизаме в сферата на музикалния бизнес, учим се да бъдем професионалисти.

Валентина: На много неща, но най-вече на това как да бъдем себе си, да сме много отговорни, да се трудим и упорито да гоним целите си.

Къде намирате вдъхновението?

Елеонора: Във всичко, дори в най-малките и незабележими неща. Мисля, че съм креативен човек и като такъв виждам света по свой начин.

Елия: Моето вдъхновение е в простичките неща – в капките дъжд, в зеленото на тревата или цъфналите цветя, важно е как ще отвориш сетивата си за тях.

Никол: Също и в утвърдените български и световни изпълнители. Когато гледаме тях, виждаме цел, към която се стремим.

Валентина: Намираме го и една в друга, както и в това, което правим заедно. Най-много обаче на сцената, в публиката.

А Любовта…?

Елеонора: Още сме малки и засега любов няма, но и нейното време ще дойде някой ден.

Елия: Любовта не е само романтика, тя е всичко, което ни кара да се чувстваме специални!

Никол: Откриваме я в музиката!

Валентина: И засега това е достатъчно. 😉

Какво ви предстои през пролетта?

Елеонора: Предстоят ни изяви и участия в различни градове… Надявам се – и повече слънчеви дни.

Елия: Още много интересни и вълнуващи събития.

Никол: Нямам търпение да се видим с всички, които ни подкрепят от самото начало.

Валентина: Работа, работа, работа и страхотни емоции. Тепърва ще ви изненадваме с хубави неща…

*Специални благодарности на нашите приятели от Flash Studio за професионализма и отношението. Повече за тях можете да видите тук

Автор: Цветана Бонева

Фотограф: Соня Тракийска 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *