food, urban, Кухня, Места
Leave a comment

Smuggler’s Diner – вечеря по американски

   Разходките ни из нощна София нямат край, защото интересните кътчета се редят пред погледа ни едно след друго. Днес излизаме на една шеметна вечеря в Smuggler’s Diner, където бургерите са горещи, картофките – домашни, а бирата много вкусна.

Първото нещо, което ни прави впечатление, е фактът, че целият интериор ни пренася направо в сърцето на Америка. Тъмносините кожени диванчета ни приканват да потънем в тях, отдавайки се на вкусните грехове от менюто на ресторанта. Барът е масивен и отрупан с всякакви неща, приковаващи погледа, а зад него е и един от създателите на мястото усмихнатият Павел Атанасов.

Сядаме в едно от сепаретата и си поръчваме бирата на месеца – „Витошко лале“. Да, интересно хрумване на заведението е, че в него не се продават видове бира, а се предлага само една, която всеки месец е различна. Така почитателите на вкусната крафт бира могат да се насладят на различния подбор от заведението всеки месец.

Разбираме, че от Smuggler’s Diner имат интересна договорка със съседния магазин за бира – BEERA, която позволява на всеки да си купи по нещо за пиене оттам и да го съчетае с вкусното хапване в ресторанта.

Павел ни разказва малко повече за идеята на мястото, което е вдъхновено от класическите американски ресторанти за бързо хранене. Цялото това местенце сякаш ни пренася някъде далеч отвъд границите на България, а музиката допълва интериора по отличен начин. Вече отпиваме глътка от бирата на месеца и си поръчваме по много от вкусните предложения в менюто. Започваме с хрупкавия домашен чипс, поднесен с ароматен копър, и сочния „Pulled Pork“ бургер от крехко свинско месо на конци, салата колсло и  BBQ сос. След това сервитьорката ни препоръчва да пробваме от най добрите такоси с пикантно пилешко и червен лук. Храната пристига гореща  и ароматна.

Първата хапка на бургера включва всичките ни рецептори. Съчетанието от вкусове на добре подправеното крехко свинско и перфектния BBQ сос, в комбинация с домашния чипс, ни довършва. Отделяме внимание и на обичания от всички такос.

Впечатлени сме от нежните вкусове и съчетания в него и бихме си го поръчвали отново и отново. Нещото, което забелязахме, е, че  Smuggler’s Diner предлагат и типичната Brunch закуска всеки уикенд. За почитателите на тази храна е удоволствие, че могат да похапват и през седмицата от вкусните им яйца с бекон, грилован сандвич със сирене, или от истинските им американски палачинки с кленов сироп. Съвсем по американски, нали?

Допиваме бирата и обмисляме следващото си посещение, но не пропускаме да си поръчаме от пикантните крилца за вкъщи, които препоръчваме на всеки ценител на доброто хапване! Можем да кажем, че Smuggler’s Diner се превърна в едно от любимите ни места в София, в което често ще се отбиваме с усмивка, защото всички там са вече наши приятели.


За финал ти споделяме, че в Smuggler’s през декември можеш да намериш и най-новата българска крафт бира – Mad Panda American Pale Ale, защото именно тя е бирата на месеца, с която там ще посрещнат Коледа.

 

Автори: Цветана Бонева и Мариана Станчева

Фотограф: Цветана Бонева 


 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *