lifestyle, Кухня, Места
Leave a comment

„Солунска“, Chilli Hills и усмихнатият Сандо

Слънчев октомврийски ден е, излизам с мисия да посетя любима спирка в града, а именно – магазинчето на Chilli Hills, което ме примамва с топлите си светлини от наистина много време. Уговорила съм се с усмихнатия Сандо да бъде там. Той е точно такъв, какъвто си го представях – топъл, енергичен и зареден с тонове идеи! Взимам лек завой от „Витошка“ и глъчката на тълпата се стапя, озовавам се на улица „Солунска“ номер 29. Няма как да объркаш номера, защото той е огнен, като самото място…

Не губим много време и веднага започваме да разглеждаме чудните бурканчета, пълни с люти изкушения. Тук има за всекиго по нещо – не очаквай, че всичко е страшно люто, а дори напротив – има много леко пикантни и много приятни неща. Длъжни сме да те предупредим, че от Chilli Hills си имат и специална скала за номериране на лютивостта, която тръгва от 1 и стига до 10.

Аз лично предпочитам да опитам от всичко, което е номер 10, но не те съветвам да го правиш, ако не си сигурен в истинските си суперсили. Сандо ми разказва за най-новия сос – Chilli Hills Carolina Reaper, който съчетава лютивостта на най-огнената чушка в света с финия топъл баланс на портокалa и черницата. Тръгвам си с едно шишенце и това е едва първото нещо, което ще взема със себе си…

Сладката ни раздумка преминава през разказите за чушковите насаждения, идеята за многобройните рецепти и съвсем естествено стига до добрата напитка, с която всичко става някак по-лесно и вкусно.

Едно от най-интересните неща в магазинчето е, че можеш да опиташ истински люта бира, и то няколко вида, а за наша изненада – Сандо ни предлага и глътка от люта ракия с канела, която напомня на ароматен ликьор, стоплящ небцето и гърлото ти. Магазинът прилича на истинска кутия, пълна с всякакви изненади, от всеки ъгъл те очаква нещо ново и още по-интересно, а ние обещаваме да се връщаме още и още, за да опитаме от абсолютно всичко.

Ако си верен почитател на огнената магия, то това местенце е точно за теб! НЕ пропускай и участието на Chilli Hills на БАКХУС Fish Fest, защото то ще бъде наистина запомнящо се с една нова изненада, която от бранда са приготвили специално за теб!

Автор и снимки: Цветана Бонева

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *