urban, Артисти, Изкуство
comment 1

Стефан и Дули

   Млади, талантливи и обичащи музиката. Какво му трябва на човек, за да създава музика? Не малко! Стефан Данчев и Дулислав Дулев успешно си партнират в множество проекти от най-различно естество. Всички познаваме Дули, защото участва в небезизвестната група RDMK, която със свежите си парчета ни доближава една идея по-близо до морето и ни кара да си „бичим айляк“. Стефан за себе си твърди, че голям двигател за него е промяната, както споменава и в една от песните си. Той е част от Training екипа на един от най-популярните сайтове за покер. Двамата са главните виновници за създаване на групата DMS, и освен че заедно изкарват песен след песен, те не рядко споделят и една музикална сцена. Какво ни споделиха позитивните момчета, вижте сами.

Здравейте, момчета. Къде се намерихте?

Стефан: Хм… Ами, всъщност се намерихме на една тераса :D  Преди около 5 години някъде се запознахме на съответната тераса и още тогава си усетихме колаборацията, но явно сме решили да я отложим (незнайно защо). И после възстановихме контакт и сглобихме волтрона след 2 години някъде, когато започнахме да правим TV SHOW Keep it Real“ . Всъщност Дули беше един от първите, на които споделих за идеята, впоследствие и РДМК – първите ни гости. И след епизода той си остана с нас в екипа на предаването и така и не си тръгна… :D ((:

Разбрахме, че си партнирате в много проекти. Какво правите заедно и каква е основната ви цел?

Дули: Тук ще ги изредим за най-лесно, понеже винаги ни отнема много време да обясним :D

Какво правим заедно?!?!?!

  1. Имаме музикална група – DMS. Там сме ние двамата и Мuden MC от RDMK – правим парчета, снимаме им клипове, монтираме ги … (по-скоро ги снима Веснята и ги монтира, но ние винаги сме част от нещата). Осъществяваме си музикалните и визуалните идеи. J Съответно, вследствие на това и пеем заедно на участия и събития и си се кефим на сцената J.
  2. Организираме и провеждаме Team Building събития на различни големи фирми в България.
  3. Имахме TV SHOW, както споменахме – (пак ще има, но това е тайна).
  4. Една от основните дейности на Стефан е провеждането на търговски обучения – аз го подкрепям там напълно – в момента работим с BMW и Peugeot.
  5. Дули, разбира се, има две театрални представления, изключително успешни – там аз съм по-скоро морална подкрепа – „Капаро за трима“ и „Нагоре ли отивате“.

Стефо, разкажи ни с какво точно се занимаваш в „Poker stаrs“? (Сменям го на Стефо или Стефан, или както ми казват много хора – Стефенце :D, но Чефо не ме кефи – nothing personal #allgood

Ммм… Дули спомена горе, че една от основните ми дейности са обученията – в Poker Stars правя същото – обучавам новите хора как да бъдат полезни и да удовлетворяват покер играчите. ((:

Дули, теб те познаваме от RDMK. Какво правите с групата и какви са страничните ти занимания?

Амии… с групата всичко върви чудесно – имаме си участия. Както знаете, пуснахме и албума, и преди две седмици новото си парче „Не ми пречи на релакса“. Така чеее… с три думи: „ Добре сме си“. Страничните ми занимания освен тези, които изброихме със Стефан, аз отделно се знаимавам с продажба на цигарата на бъдещето – IQOS, така че, който пуши все още от старите цигари, моля да ми се обади да му разкажа :D. И, разбира се – театърът, който си е неизменна част от мен.

Разкажете ни за създаването на група DMS. Как се случиха нещата там и да очакваме ли нови проекти?

Дули: DMS e естествено развитие на нещата. Стефан все се дърпаше, не искаше да пее и да се отключва, но то си е натурално – като го имаш в тебе, не можеш да го скриеш. Имахме идея да раздвижим родния ни град Плевен и направихме едно много яко парче – то пък взе че стана абсолютен хит в града – обявиха го даже за рап химн. И си викаме: „Така и така искаме да помагаме на Плевен – да се кръстим DMS“, и после се сетихме, че това са инициалите на трима ни: Дули, Муден и Стефан :D. После Мудничкия се обади, каза: „Имам готов куплет за второ парче – давайте да продължаваме“, и после Стефан изскочи с още две готови песни – снимахме ги, клипирахме ги и сега продължаваме – до края на годината още поне 3 клипа и албум. J  И благодарим на Стинки въобще за всичко свързано с нашата музика. Стинки, Бранко – Студио Polyphon!

Един от вашите проекти се казва „Keep It Reel“. Едно много вдъхновяващо предаване. Трудно ли беше заснемането му и кое беше най-странното нещо, което ви се е случвало по време на снимки?

Стефан: Ами, целият проект започна през 359 hip hop TV, впоследствие се измести в BOX TV и заснемането му беше изключително трудно, предвид идеите, които имахме и предвид на това, че всичко сме си го организирали сами, с помощта на целия екип, естествено. Ние взимахме различни артисти и с тях обикаляхме България – водихме ги на суперяки места, на които сами никога няма да отидат :D. За един епизод сме минавали 1500 –1600 километра.

Много странни неща са се случвали – блъскал ни е лифт, навивали сме хора да ни возят на самолет без пари, карали сме рапатраци да ни возят само заради кадър, но най-страното беше, когато снимахме цял един епизод отново с много километри – тъкмо се надигнахме, купихме си лаптопи, камери и след два дни паркирахме във Варна и ни откраднаха всичко. :D

Имало предаване – нямало предаване… Но се съвзехме доста брзо, купихме всичко наново, снимахме пак… и така, но си беше доста шоково.

Кои са истински значимите неща за вас?

Музиката, прекараното време с приятели, усещането, след като си осъществил даден проект, който е бил само проекция, и, естествено, още от Keep it Real, сега – с музиката, и винаги в обученията, когато успеем да докоснем някой и да го вдъхновим по един или друг начин…

Какво ви вдъхновява?

Много неща, но май най-много се вдъхновяваме един друг и един от друг. Малко гейски звучи, но си е така. :D

Имаме секретна информация, че може и да направите албум. Обмисляте ли го?

Стефан: О, да, ние предварително отговорихме: „ До края на годината. Най-късно февруари догодина ще е готов и ще обмислим кога да му е маркетинг кампанията“.

Разкажете ни за новото ви парче (ако има такова)?

Дули: DMS – Не ставало (с участието на Светльо Христов).  Това е едно парче с адски много лирика в него – текстът е на Стефан, аз пея припева и Светльо съответно завършва парчето по уникален начин. Цялото вдъхновение е от там, ние казахме същото, и в Нова Телевизия, когато ни отговориха: „При нас става.“, и не защото сме специални или нещо от сорта, а просто защото се трудим и всяка спънка я приемаме като предизвикателство, и го правим с много любов – така че това е посланието на парчето. J

Без какво не можете?

Без кафенце, без (цигарки). Стефан: Без слънце, без смях, без творчеството ни. J

Какво ви разсмива?

Мии… ние се смеем на почти всичко… Хахахах. :D

Пожелайте ни нещо.

Да сме си все същите.

Автор: Мариана Станчева

Фотограф: Кайя Христова

 

 

 

1 Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *