urban, Нощен град, Събития
Leave a comment

The Chemical Brothers идват за първи път в България с грандиозния си спектакъл „No Geography”, а ние не можем да скрием вълнението си да ги слушаме на живо!

Грандиозното аудио-визуално денс шоу на култовото електронно дуо обещава безкомпромисен сетлист, и това го казвам от личен опит! Тази пролет имах възможността да гледам тазгодишните хедлайнери на Гластънбъри 2019 – The Chemical Brothers на живо в Лондон по време на първия уикенд от фестивала All Points East. Истината е, че първоначално бях развълнувана за съвсем различни изпълнители, но имаше нещо магическо именно когато Chemical Brothers окупираха главната сцена с иновативните си визуализации към всяка песен и безкомпромисния си звук, които пренесоха публиката в една, може би, отминала епоха.  

Преди излизането им на сцената, всеки „вайб“, който можеше да бъде усетен между тентата на Jagermeister и дългите опашки на бара, беше принуден да се скрие под огромните дъбови дървета на Victoria Park, тъй като небето се отвори малко след 19:00. Забравих да спомена, че на първия ден от фестивала отидох съвсем сама след като прерових ивента за билети в последния момент, така или иначе, цялото ми пътуване се въртеше около спонтанността, но в последствие осъзнах, че няма нищо случайно. Когато след перфектно слънчевия и топъл ден изведнъж небето се отвори и се изля неочаквано количество дъжд, тук може да се предположи, че аз, като турист, не съм подготвена за лондонското време, но истината е, че и местните не го очакваха, което ни принуди да се крием под всякакви навеси, под дървета, инсталациите на спонсорите на събитието и т.н., което пък от своя страна беше доста романтично, въпреки че Primal Scream изнесоха концерта си пред почти никаква публика, докато останалите хора бяха твърде заети да създават нови приятелства.

Fun Fact: виното което се продааваше на фестивала беше българско!

Публиката на фестивала отчаяно се стремеше към рейв и въпреки метеорологичните условия всички бяха приповдигнато настроени, именно от вълнение да чуят The Chemical Brothers на живо. Докато глъчът на хората стенеше под дъжда, светлините угаснаха и гигантски, розови антропоиди от телена рамка скочиха към нас, със звуците на „Go“ настроението се разпространяваше по-бързо, отколкото димът от вейп.

Такъв е репертоарът им, акцентите на The Chemical Brothers са нон-стоп. „Hey Boy Hey Girl“, „Star Guitar“, „Galvanize“ и неотдавнашния сингъл „Got To Keep On“ допълниха списъка с моменти на главозамайваща екзалтация.

Когато сетът им приключи, нямаше и спомен от лошото време или недобрите предишни изпълнения. Просто замаяна, зашеметена тълпа, която, като мен, все още не може да повярва, че именно тези момчета  знаят как да спукат балона на скучното ежедневие. Едно мога да ви кажа – с всички светлини, визуализации, лазери и гигантски роботи, ще са в нашата компания на концерта на The Chemical Brothers в Арена Армеец на 10ти октомври, а аз мога да ви гарантирам, че ще останете пулверизирани поне известно време след него.

Билети за концерта на The Chemical Brothers все още могат да бъдат закупени в мрежата на ивентим (линк: https://bit.ly/2SyJeJa)

Загряваме преди концерта вече, а ти?

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *