Pisanici, Изкуство
Leave a comment

В събота с книга: „Тяло под роклята” от Галин Никифоров – голямото завръщане на автора на „Лисицата”

   Авторът на „Лисицата” и „Лятото на неудачниците” надскача границите на родното с  впечатляващ роман, който напълно ще промени представата ви за социалните, езиковите и общочовешките граници. За лимитите, които човешкият дух може да надскочи в стремежа си към доброто.

„Тяло под роклята“ е история за изкуплението. И за обичта между брат и сестра – близнаци, които се допълват един друг и всеки не е пълноценен без другия. До момента, в който връзката помежду им не е болезнено прекъсната, а човешкото у всеки от тях – поставено на карта.

Приказка за клетката на реалността, която всеки от нас изгражда с изборите си и за птицата на надеждата, която попада в клопката ѝ. Ще може ли любовта да я пусне отново на свобода, или ще я остави да умре? Българската литература се нуждаеше точно от такъв роман.

Галин Никифоров е сред  открояващите се имена в съвременната българска литература. Автор е на романите „Умерено нежно”, „Добро момче”, „Фотографът: obscura reperta”, „Лятото на неудачниците”, „Лисицата”. Отличен е с наградата „Роман на годината” за романа си “Лятото на неудачниците”, а през 2011 г. печели националната награда „Елиас Канети” за романа „Къщата на Клоуните”. По новелата му „Нощта на мечтите“ през 2011 г. е създаден едноименен пълнометражен филм с режисьор Боби Костов.

Това е книга, която събужда въпроси, отговаря на още и те държи буден до късно. Насладихме й се на един дъх и смятаме, че най-хубавото, което можем да сторим, е да я споделим с теб! Съботите са ни скъпи, защото раздаваме любими книги, които остават, а тази определено е една от тях. Ако искаш да се потопиш в света на Галин Никифоров и да си спечелиш „Тяло под роклята“, трябва само да участваш в нашата instagram игра. Играй до 20 ноември и се довери на българските автори, защото те наистина си заслужават! 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *