urban, Артисти, Изкуство
Leave a comment

Цанислав и розовото фламинго

   Цанислав Христов е един от най-талантливите млади фотографи на Варна. Отскоро е отговорен и за снимките на варненските лица на града. Изключително креативен, шантав и винаги готов за приключения, нови локации и предизвикателства. Във всяка негова фотография намираме част от него. Любовта буквално струи от снимките му – любовта към близък човек, любовта към изкуството, любовта към свободата… Още при първа среща с него се усеща различното, интересното –  едно пано, запълнено с изкуство – можеш дълго да разглеждаш татуировките му и въпреки това, всеки път да откриваш по нещо ново.
Отиваме с него в любимият ни Bar Brand, за да си поговорим. През седемте години познанство съм му задала толкова много въпроси, на някои получавам светкавични отговори, на други…още чакам.

Разкажи ни за себе си.

Ох, че сложно… Усмихнат съм, позитивен… много глупoсти мога да изредя, но хората, които ме познават, знаят, че ще излъжа (смее се).  Като всеки човек аз съм на моменти. Понякога съм на върха на вълната и съм готов да правя всичко и да си сбъдвам мечтите, но после идва и другата крайност. Не знам биполярност биха го нарекли някои, за мен си е просто част от лудия мозък на артиста и ежедневните му проблеми.

Кога и как застана зад обектива за първи път?

Това е доста често задаван въпрос, напишете Цанислав Христов в гугъл и все от някъде ще го прочетете.

Как реши да превърнеш любовта си към фотографията в професия?

Хммм. Тя го реши!

Може ли да се говори за вдъхновение при фотографията и какво те вдъхновява теб лично?

При всеки един артист (ако мога да се нарека така (смее се) ) вдъхновението е водеща сила в работата му. Моето вдъхновение ли…. Красотата, не самата тя, а възприятието ни за нея. Те я най-абстрактното нещо, което може да срещнем.

Какво обичаш да снимаш най-много?

Обичам да снимам личности и под личности имам предвид хора, които имат история зад себе си и са готови да я споделят с мен.

Ти си доста различен, ексцентричен и разчупен. Имаш доста шантави идеи. Лесно ли намираш модели за по-различен тип снимки?

Ммм. Благодаря! Знам ли, може би защото съм „благ и човеколюбец“  (inside joke) (ахахаххахахах) и успявам да убедя хората. Пък и чак да са ми шантави идеите.

 Имаш ли някой, когото много искаш да снимаш? Нещо като фотографска мечта?

Имам си, не знам дали е чак мечта, по-скоро е цел. Надявам се скоро да видите хората, които съм искал да снимам.

Пожелай ни нещо!

Пожелавам ви…..да имате смелостта да бъдете искрени пред самите себе си и пред света. Не бъдете някого друг, не работете само за пари (по-добре е да ги изкарвате от това, което ви доставя удоволствие), не бъдете с хората, които не искате да бъдете, не бъдете на места, където не искате да бъдете.

Животът е прекалено кратък, за да правите компромиси със себе си!

Автор: Александра Фирсова

Снимки: Цанислав Христов и личен архив

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *