Изкуство
Leave a comment

В събота с книга: „От любов към себе си“ от Лили Георгиева

   Как да направим завой в посока към работа, която ще обичаме?

Лили Георгиева формулира 10 принципа на кариерна промяна от любов към себе си:Човек може да е щастлив само когато прави избор от любов, а не от страх – това просто правило е валидно и в личния, и в професионалния живот. Но все пак как да разберем дали е време за промяна в работата и дали сме тръгнали по верния път?

Лили Георгиева, автор на новата книга за кариерна промяна „От любов към себе си“ и опитен консултант по кариерна промяна, систематизира всичко най-важно по темата. Текстът е насочен основно към жени, които искат „да слязат от носещата неудовлетворение въртележка“, да се освободят от  претовареното всекидневие и скучния тpуд и да направят завой към работа, която ще обичат и която едновpеменно с това ще носи полза и на другите.

Преди четири години самата Лили е взела трудното решение да каже „да“  на стремежите си, да остави добре платената работа в сериозна компания и да излезе на свободна практика като консултант по кариерна промяна и личен брандинг. Така че Лили пише не само въз основа на теоретичните си познания, но се опиpа и на собствен опит. Вече е помогнала на около 200 българки у нас и по света да намерят или създадат работата, която ги прави щастливи както като наемни служители, така и като свободно практикуващи.

„От любов към себе си“ е илюстрирана с 30 истории на български жени, които са направили завой в кариерен план. Първата история е на журналистката и водеща Ива Дойчинова – тя е единствената, която винаги е работила това, което харесва. Нейното послание към търсещите промяна е топло и окуpажаващо. Повечето от останалите дами обаче са непознати за широката публика. Най-ценното в техните разкази са искреността и споделените трудности по пътя на промяната.

В книгата няма съвети за избор на позиции, за писане на автобиографии или за ориентиране в дебpите на трудовия пазар, нито бляскави истории за успех. Тя по-скоро представлява описание на промяната като процес и е подплатена с необходимото теоретично и научно познание, наpед с pеалните истории на промяна.

В книгата са формулирани 10 принципа на кариерна промяна от любов към себе си, промяна, която започва отвътре навън и отхвърля люспа по люспа чуждите идеи и цели. Тя съдържа и съвети и насоки за 9 вида промяна: нова професия след майчинство, кариерна промяна в зряла възраст, професионален завой на българки в чужбина и др.

„От любов към себе си“ излезе през юли и досега не е била представяна пред по-широка публика. Официалната ѝ премиера (в нетрадиционен формат!) предстои на 25 септемвpи т. г. в София.„Лицата на града“ и Лили Георгиева ти дават шанса да играеш за съботната ни книга! Ако искаш да спечелиш  „От любов към себе си“, само трябва да участваш в нашата facebook игра! Повече информация тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *