Здраве и красота
Leave a comment

Върховете на Ледения Вим Хоф

Може би вече сте чували, а може би още не сте за Вим Хоф, по-известен като Ледения човек – с редица световни рекорди, но най-вече със способността му да издържа на екстремни студове. Нашият екип наскоро разбра за него и за метода, който му позволява да постига немислими неща, но не само това, а че и скоро в София ще има семинар, който ще бъде воден от дясната му ръка Барт Пронк.

А ние ще ви разкажем за Вим, за метода му и за предстоящото събитие.Вим Хоф е холандец, роден е през 1959 година. Носител е на 26 световни рекорда. Изкачил е връх Килиманджаро за 48 часа с група от 24 души, някои от които с множествена склероза, рак и други заболявания, и без голям опит в катеренето. Всички експерти обричали мисията на неуспех, но благодарение на практикуването на метода на Вим успели да достигнат върха. Използвал бейскемп при изкачване на Еверест, само по къси панталони и обувки. Пробягал маратона на пустинята Намиб, без да пие капка вода. Може би се питате как е възможно това и има ли човек на света, който може да го направи. Отговорът е „да“, а това е Вим Хоф, и не само той, а всеки един човек, който пожелае, стига да практикува неговия метод.
Науката също застава зад тези твърдения чрез редица изследвания, направени върху него и негови ученици, доказващи ефективността на метода.

 

Може би вече се питате какъв е този метод и за какво става въпрос?

Оказва се, че това не е нещо сложно и труднопостижимо, за целта е необходимо човек да бъде достатъчно постоянен и отдаден да практикува метода, което е един от основните стълбове, на които той стъпва.
Методът се състои от още 2 основни стълба. Единият са дихателните упражнения, а другият е излагането на студ. В комбинация на тези три стълба човек може да постигне забележителни резултати на физическа издръжливост, здраве и сила, но не само това.
Вим и неговият метод започват да набират все по-голяма популярност във всяка точка на света, тъй като освен впечатляващите резултати се оказва, че има редица ползи за човешкото здраве. Методът помага за алкализиране на средата на организма, което е от изключително значение, за да сме здрави. Отразява се изключително добре при астма, артритни и автоимунни заболявания, рак, тревожност, депресивни състояния и справяне със стреса. Има редица случаи, в които хората значително подобряват здравословното си състояние, а някои дори изцяло спират лекарствата. Вим доказва чрез науката, че човек е в състояние да регулира волево нервната и имунната си система. Доказва, че чрез тези алтернативни техники човек може да бъде здрав, щастлив и силен, както се изразява той.
Ако вече ви е станало любопитно, повече информация може да научите на самото събитие от Барт Пронк, което ще се проведе на 20 и 21 април в София, Spark Fitness&Spa. Барт е от самото начало в академията с Вим, участвал е в изкачването на Килиманджаро и в редица семинари редом с него.


https://www.facebook.com/events/2285992574971129/


За подробна информация можете да прочетете тук, както и да изгледате документалните филми на BBC и Discovery Chanel, в който подробно разказва за неговата техника и ползите за здравето ни.

Discovery Chanel: http://www.youtube.com/watch?v=c0cJpGVYZCo

Discovery Chanel: https: www.youtube.com/watch?v=6YcteE0u59c

Rolling Stones Magazin: https://www.rollingstone.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *