urban, Артисти, Изкуство
Leave a comment

Вдъхновяващата Йоана

Сигурни сме, че чаровната Йоана ти е много позната, защото именно тя зае престижното второ място в последното издание на „X Factor“. За нас Йоана е истински победител. Талантливата красавица спечели сърцата ни още в мига, щом се качи на сцената, а днес решихме да я разпитаме за всичко, което вълнува мислите й…виж сам.

Здравей, Йоана! Как ти казват приятелите?

Приятелите ми са доста шантави и забавни. Когато си близък с група хора повече от 3-4 години, вие изграждате един свой вид хумор, както се случи и при нас. Рядко се случва да ми кажат името. Повечето пъти си измисляме смешни прякори, повечето от тях са доста нелепи. Стремим се да не ги използваме пред непознати хора, защото биха си помислили, че не се разбираме особено. Но извън тези наши си странни обръщения, обикновено ме наричат Йо, Йоли или пък Йо-Йо.

Кога започна да се занимаваш с музика? 

Още в детската градина не спирах да си тананикам и да пея. В семейството ми музиката също присъства отдавна – от малка помня как баща ми свиреше на китара и пееше вкъщи.  Нетърпеливо го чаках да вземе китарата , за да пеем заедно и така осъзнах, че музиката е моето нещо. Започнах с участия по тържества и концерти. Последваха професионалните конкурси по пеене в България и в чужбина, те ме научиха на страшно много. Така реших, че е време да опитам и в X Factor… Добре, че стана! Иначе нямаше в момента да имам честта, да ви давам интервю…(смее се).

Как минава един твой ден?

Всеки мой ден преминава по коренно различен начин от предния. Обикновено ходя на лекции  и тренирам гласа си, но винаги правя нещо различно през деня. Обичам да бъда с приятелите ми. Някои дни могат да преминат в интервюта, други в студиото, трети в снимки, четене на книга, гледане на филми или поход в планината. Всеки ден е различен, обичам да разнообразявам живота си и не позволявам на скуката да навлиза в него дори и за секунда!

 

Последната книга, която прочете, е…?

Дан Браун – “Изгубеният символ”. Обичам да чета книги, в които е скрито нещо за света… Обичам мистерията! Онзи ден започнах “Спящите красавици” на Стивън Кинг, сигурна съм, че ще остана очарована за пореден път от творчеството му!

Кои са музикантите, които те вдъхновяват?

Много музиканти ме вдъхновяват…

Най-вече тези, които създават своя неповторима индивидуалност! Вдъхновявам се от артисти доказали себе си години наред, това е доказателство, че енергията им е зареждала хората през цялото време. Риана е един от моите вдъхновители.

Какво си пееш под душа? 

Пеенето под душа е едно страхотно преживяване, придружено със сапун и вода в устата, но всички знаем, че е яко и доста допринася за нашето настроение и за настроението на хората извън банята… Всеки ден си пея различна песен, не пропускам да се зарадвам на акустиката в банята.

Какво да очакваме от теб в музикален план през идните месеци?

Предстоящите месеци ще преминат в много работа. Надявам се, че следващата песен отново ще надмине очакванията ми и ще зареди всички вас с нещо различно и свежо.. Дотогава ще следя развитието на “Issa game” и “Да не спим”, изумена съм от успеха им и съм толкова благодарна за това, че се развиха толкова добре! Останалото време от идните месеци ще прекарам в университета, за да осъвършенствам знанията си в сферата на музиката.

Сподели ни една своя мечта!

Мечтите ми са много… Ама наистина много! Обичам да ги наричам “цели”, защото така вървя към тях по-бързо! Една от моите първи цели е да започна с участия извън България. Силно вярвам в това, че трябва ясно да знаеш какво искаш и да го усещаш със съзнанието си, така всичко, което пожелаеш ще се случи! Вярвайте в себе си, това ще ви даде право да изживеете мечтите си!

Автор: Цветана Бонева

Фотограф: Божидар Стоичков

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *