urban, Градски Истории
Leave a comment

„Вкус за бира“ с чаровната Лора Капустина

Лора ни е на гости вече за втори път, а чаровната усмивка не слиза от лицето й. Днес поводът отново е вкусен, но този път бирен и с много мехурчета. Вдъхновени от HopS on Bus (чудният бус, с който Stolichno се „разхожда“ тези дни), решихме да зададем на Лора няколко въпроса, за да ни разкаже повече за кампанията, която има за цел да обучи градските хора в стиловете бира и да усъвършенства вкуса им. Какво ни сподели красавицата? Виж сам…

Здравей отново, Лора! Къде те намираме днес?

Здравейте! Много се радвам да ви гостувам отново. Днес ме намирате в София като едно от нейните градски лица. Напоследък повече пътувам към любимата столица и се радвам на времето, прекарано в нея. Тук животът не спира да кипи, поне за мен.

С кой стил бира би се оприличила?

Хммм… какъв тип бира съм аз? Ами бих се определила като тъмна карамелена бира. Точно както тя не е за всеки, така съм и аз и моят характер. А подобно на карамела, прекалиш ли, започва да горчи.

Ти си едно от лицата на “HopS on Bus” и с Искрата, който също ни е бил на гости, обикаляте града с чудния бус на Stolichno, за да помогнете на хората да развият вкуса си към бирата. Кое в инициативата те привлече като кулинар?

Кампанията ме привлече не само като кулинар. Усетих я близка до мен по много начини. Харесва ми това, че тази кампания има за цел да покаже един нов вид градско преживяване. Като млад човек от новото време аз често усещам как съм се уморила от стари занимания, те вече не ме забавляват както преди и търся нови начини за прекарване на свободното време. Тази кампания дава именно това. От кулинарна гледна точка аз напоследък посягам все по-често към бирата за различни ястия. Това, което е интересното за нея, е, че тя може да се използва от салатите, през основните, та чак до десертите.

Какво можем да си сготвим с бира?

Аз лично обожавам бирени сосове. Те могат да са много различни и подходящи към различни ястия. Например бих предложила на читателите да опитат да направят сос с бира с леко азиатски мотиви. За целта могат да използват тъмна бира, която да смесят с кокосова захар, малко пилешки бульон, но истински, а не от кубче, джинджифил, чесън и пресен лук. Става невероятен.

Кое Stolichno предпочиташ?

Въпреки че се оприличавам на тъмна бира, аз лично предпочитам Pale Ale, и именно тази бира на „Столично“ е моят избор за задушна лятна вечер.

Какво те чака през лятото?

Засега се очертава много натоварено лято за мен, изпълнено както с работа, така и с почивка. Предстоят ми и няколко пътувания, които очаквам с нетърпение. Едното от тях ще е с кемпер и мисля да развихря кулинарните си способности сред природата.

*Автобусът ще премине през София на 21, 22, 23 юни и 5, 6, 7 юли, през Бургас на 29, 30 юни и 20, 21 юли и за финал през Пловдив -13, 14 юли. Талонът за това своеобразно пътуване ще бъде на цена само от 5 лв. и ще обиколи едни от най-популярните столични барове  5L Speakeasy Bar, Boom Burgers, Boom Burgers & Booze, Петък, Wrong Bar, L’Ephemere Bar, Social Café Bar & Kitchen, Спутник. Това определено е преживяване, което ще помним дълго. Пътешествието стартира на 21-ви точно в 16:00.

Автор: Цветана Бонева

Фотограф: Яни Яков

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *