urban, Лицата
Leave a comment

Юми Реджеб: „Най-красивото лице е на онази жена, която не предава себе си на никаква цена.“

Силна и вдъхновена, тя е главен редактор и собственик на PregnancyDiary, главен редактор на mama24.bg – изданието за родители на в. 24 часа и Медийна група „България“. ПР е на една от най-успешните вериги заведения в България и съдружник и в компания за доставки на храна за дома и офиса. Завършила е Факултета по журналистика в Софийския университет. В момента учи Детска психология отново в СУ. Има специализация в Гемологическия институт на Америка (GIA) като експерт по търгуване и маркетинг стратегии с диаманти и скъпоценни камъни, за да помага на майка си в професията й. В момента й предстои  да застане начело като главен редактор и на ново издание, чието име засега ще запазим в тайна. Тя е Юми Реджеб и днес е голямо удоволствие за нас да те запознаем с нея.

Съвсем неслучайно те представяме именно днес, защото е празникът на жената и, разбира се – на майката. Задаваме ти един по-личен въпрос, разкажи ни за твоята майка.

Необикновена. С една дума това е тя. Много принципна, праволинейна, със силно изразена ценностна система, която възпита и в мен, и в сестра ми. За което сме й благодарни.

 Кои са чертите, които би искала си „откраднеш“ от нея?

Организираност със сигурност е първата. Тя е и човек, който е перфекционист във всеки един малък детайл. Може би е разбираемо предвид професията й на експерт оценител на диаманти и скъпоценни камъни. Отдадена майка, перфектна домакиня, с невероятна естествена красота на 45! Да продължавам ли? (смее се) Пожелавам си да имам поне половината от качествата й.

 А от бабите ти?

Би ми се искало да приличам на своята прабаба, чието име нося. За съжаление тя вече не е сред нас, но детските ми спомени, свързани с нейното присъствие в живота ми, са изключително ярки и оставящи дълбока следа в живота ми днес. Тя беше принципен човек с много чисто и добро сърце. Много фина по душа, вярваща и живееща праведно, по строго определени правила. И в същото време много просто. И сега нося нейна снимка в портфейла си, защото вярвам, че ме пази и закриля. А и все пак човек не трябва да забравя корените си.

Можеш ли да ни разкажеш малко повече за дамите, които са те вдъхновили през годините.

Били са винаги такива, които са или от семейството, или част от пътя ми на израстване. Разбира се, на първо място е майка ми. Смятам, че най-голямото признание, което може да получи една жена, е да има дъщеря, за която е идол.

Вдъхновявали са ме мои преподавателки в училище, а след това и в гимназията. И до днес продължават да ме вдъхновяват дами, с които работя, от които съм научила нещо. Винаги можеш да си намериш причина да се възхитиш на някого, стига да искаш. Достатъчно е да търсиш във всеки един човек положителното и да не бързаш да съдиш.

 Сещаш ли се за един от първите си детски спомени?

Приказно детство имах, оставило след себе си толкова много спомени – основно от времето, което прекарвах на село при бабите ми. Нямах търпение майка ми да ме изпрати там през лятната ваканция. Имах щастието да израсна сред невероятната природа, която притежават източните Родопи. Красива планина и буйна гора над къщата ни и река под нея. Това в комбинация с игрите с приятелите ми  на улицата пред вкъщи, докато мръкне, както и и вкусните гозби на баба с продукти от градината, е наистина безценно.

Как минава един твой ден?

Отделям специално внимание на закуската. Избягвам да се събуждам в последния момент и да „летя“ нанякъде. Пия си сутрешното кафе или чай спокойно, преглеждам си пощата. След това отивам в офиса. Много често имам срещи, които налагат да изляза и планът ми никога не е един и същ. А когато съм и на лекции – става една малка лудница. Работният ми ден приключва около 6 вечерта. След това идва ред на моето свободно време, което обожавам да подарявам на любимите си хора. Грижата за тези, които обичам, е онова, което прави деня ми истински пълноценен и щастлив.

 Откъде черпиш женска сила и вдъхновение?

От любовта. Когато си влюбен, имаш усещането, че можеш да постигнеш всичко. Искаш да грабнеш всяка една частица от мига, защото животът ти изглежда вълшебно. Пред теб се открива цял един нов свят. Пеперудите в корема те окриляват, а подкрепата и прегръдката на правилния човек ти позволяват да мечтаеш смело и да не се страхуваш от нищо.

А какъв трябва да бъде мъжът до една съвременна, силна жена? Кое е най-важното качество според теб?

Закрилящ. В днешно време на жените ни се налага да бъдем твърде силни. Една жена трябва да се чувства защитена, в безопасност. Да й бъде дадено „правото“ да е малка – в най-хубавия и чист смисъл на тази дума. Разбира се, има много други качества, и всяка жена търси различно по приоритет, но за мен това е най-важното.

Сподели ни малко повече за навиците ти, какво обичаш да правиш вечер след работа например?

Човек на домашния уют съм и съвсем очаквано нямам търпение да се прибера вкъщи в края на деня. Обичам всички малки неща, които засилват усещането за топлина и уединение – свещи, топли одеала, прегръдки, ароматни масла, чай и вкусна храна – един типично рачешки дом.

След работа приготвям вечерята и слагам масата, както предполагам почти всяка жена. Следва гледане на интересен филм на дивана или четене на книга. Лягам си рано и избягвам излизанията вечер. Времето, прекарано вкъщи, ме зарежда след интензивния ден.

Разкрий ни една своя женска тайна!

Следвайте винаги сърцето си, колкото и тривиално да звучи. През живота ми съм имала куп ситуации, в които всички факти и разумни решения водят към дадена посока. И именно в такива моменти в мен е имало нещо, което ме дърпа в противоположната – в привидно неразумната, несигурна и непредвидима. Интуиция, сърце, наречете го, както искате – слушала съм тях дори когато е било лудост. Макар и след месеци и години съм разбирала, че това са били най-правилно взетите решения.

Трябва да можете да се погледнете в огледалото и да попитате себе си – живеете ли най-добрата версия на себе си, това вие ли сте или лъжете себе си? Ако очите ви не блестят, счупете образа, който стои в огледалото. Най-красивото лице е на онази жена, която не предава себе си на никаква цена.

Автор: Цветана Бонева

Снимки: Костадин Кръстев – Коко

Грим: Аделина Цанева

Коса: Надя Димитрова – „Арлет“

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *