Music, Артисти
Leave a comment

За мечтания албум, за плановете и успеха на вечно усмихнатото момче

   Един от любимците ни отново ни гостува днес. Сега говорим с Орлин Павлов за невероятното турне, което направи с група талантливи артисти и музиканти, и за най-дълго чакания от нас, неговите фенове, албум. Какво е да снимаш заедно с големи актьори и какво си пожелава за новата година, може да разберем заедно.

Как започва един твой ден?

Започва с алармата на телефона, която вече ми е до болка позната. Когато не я чувам, което се случва много рядко, започва да ми липсва. Като че ли сме свързани с нея по странен начин, особено през последните месеци.

Как мина турнето, и по-специално концертът ти в НДК?

Аз тръгнах с „малката кошничка“. Изнасял съм концерти в зала „България“, но това ми беше първият концерт в зала 1 на НДК… Най-мащабното нещо, което съм правил и, естествено, с него дойде и първият ми самостоятелен албум и турнето. Бях много щастлив с началото в София, защото това наистина беше много специален проект за мен. Не искам да звуча банално, но е така. Всичко беше с абсолютно нови разписани аранжименти от Милен Кукошаров. Бях с огромна банда от музиканти. Всеки звук, всяко изсвирване беше на живо. Имах и късмет, че на концерта в зала 1 на НДК Любо Киров, Графа, Белослава, Бобо, Живко Петров и изключителните „Спектрум“ бяха свободни. Стана страхотен концерт. Заснехме го, слава богу, и ще можете да го гледате скоро по бТВ, вероятно през декември. Имаше магия, не беше просто концерт и се надявам и зрителите да го усетят! Режисьор беше Вито Бонев и той също положи много усилия, за да бъде всичко така перфектно. Направихме много хубав спектакъл и след това в Пловдив – в Драматичния театър, отново беше страхотно… Пяхме в коридора, излязохме дори във фоайето на театъра, пяхме навсякъде… Не искахме да свършва, хората пяха с нас.  След това в Бургас и Варна залите също бяха фул, и накрая във Велико Търново. Там бяхме в Спортната зала и имаше много хора. Беше супер! Дойдоха и деца от СОУ „Емилиян Станев“, заедно с родителите си. Отделно дойдоха и приятели от SOS-детски селища, и децата също бяха много щастливи! Не очаквах да се получи толкова хубаво турне!

Имало ли е моменти по време на турнето, в които си си казвал: „Много съм изморен, искам да си почина“?

Не, не е имало такива моменти! Не беше от този тип турнета, които правят в Америка. България е малка, за добро или лошо. Според мен – за добро. Придвижвахме се с почивки между датите. Не поемах никакви други ангажименти през това време точно заради това, за да можем да се насладим на преживяването и да не сме изморени. Беше важно да усетим всеки град и да се отдадем на 100% на тази вълшебна емоция.

След този успех обмисляш ли второ турне през 2019 година?

Сега искаме да си починем, но с нови сили може би ще направим ново турне през лятото. Имаме продукт, имам нов албум, защо пък не.

Разкажи ни за албума ти „Още малко…“.

Както казах, това е първият ми албум. Имам песни, излезли като сингли, с които можех да запълня албума, но исках да има и ново творчество. За 7-8 месеца събрах приятели музиканти, с които работя, и направихме нови парчета. Работихме много с Ангел Дюлгеров, Боян Христов, Милен Кукошаров и с едни много симпатични хора, които се казват „Спектрум“. Направихме страхотна акустична версия и на песента „Още малко“. Владо Джамбазов направи една много специална версия на песента „Секунда“. И така – със седем нови парчета, с малко стари, ремиксирани, или с нови версии, стана албум с цели 21 парчета. Жоро Панчев направи страхотна обложка на албума, която „свети“. А без Лидия Михайлова нямаше да мога да направя нищо. Цялата организация по албума и турнето направихме заедно, беше голямо предизвикателство. Искам да благодаря специално на целия огромен екип, с който осъществихме този мечтан проект.

Трудно ли ти беше самото създаване на албума, или просто се случи?

Не беше трудно, но изискваше време. Повечето неща ги записах при Ангел Дюлгеров в Пловдив. Имах късмета да открия и още един талант – Росен Кукошаров, който е и много симпатичен певец, псевдонимът му е Кей Рос. Оказа се, че пише и страхотни текстове, и писахме заедно по новите парчета. Като цяло работата по албума беше удоволствие. Влизаш в студио, твориш и пееш. Ако не ми е кеф, правя една обиколка с колелото (винаги си го нося в багажника) или се виждам с приятели, презареждам малко, и когато музата се върне, се връщам в студиото.

Скоро сподели в социалните мрежи, че сте снимали клип с Любо Киров и Графа. Разкажи ни малко за него.

Песента е на Графа и се казва „Приятели завинаги“. Имах късмета да влезе и в моя албум. Скоро заснехме клипа. Живот и здраве, в началото на другата година ще го пуснем. Винаги е удоволствие да работя с Любо и Влади.

Нещо друго ново подготвил ли си ни?

С Бобо направихме нова песен, която също влезе в албума. Сега ни остава да снимаме клип, по който вече работим.

Какво искаш да ти се случи през новата 2019 година?

Да направя още един албум. Да направя голямо турне. И определено ми се снима филм.

Вече завършихте снимките на „Скъпи наследници“, нали така?

Да, снимахме година и половина. Беше страхотно, с екипа останахме приятели и често споделяме времето си – като едно голямо семейство.

Как ти се отрази снимането на сериала?

Много добре! Беше голям и готин проект, с много добри актьори. Снимаше се в планината – природа, гора, езера. Беше много интересно и красиво, защото повечето актьори само съм ги гледал във филми и театрални постановки и изведнъж да работиш с тях рамо до рамо, това е страхотно преживяване.

Къде можем да те слушаме?

Имам коледни, новогодишни концерти и участия в София. Но искам лично да Ви поканя на един голям съвместен проект с хората, които бяха до мен по време на турнето, цялата банда. Датата е 25 януари, а мястото е „Sofia Live Club“. Повече информация ще излезе съвсем скоро.

* Специални благодарности за гостоприемството на нашите приятели BOHO.

Автор: Мариана Станчева

Снимки: Цветана Бонева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *