Зодиак
Leave a comment

Защо си мислим, че Aстрологията не работи за нас, и къде да търсим проблема

Днес разговаряме с Нели по този въпрос. Защо си мислим, че Aстрологията не работи за нас? Къде и какво не разбираме, и как всъщност всичко е много просто? В редовете по-долу може да разберете повече.

  Ако някога сте се озовавали на една маса с мен, може би сте чували историята за житейската ми драма как през първите 21 години от живота си вярвах, че съм зодия Близнаци! Просто защото майка ми е казала така, когато съм била малка. Всеки път когато четях характеристиките на този знак, почти нищо не резонираше на моята честота. И някъде, много преди края на четивото, съм затваряла книгата (Да, нямаше интернет през първите 21 години от живота ми! ДА! Толкова съм стара!)… Та, затваряла съм книгата с лека досада и с убеждението, че Астрологията е пълна глупост.

Някъде около 21-ия ми рожден ден вече имаше интернет и на моя хоризонт и можех да изчисля с онлайн астро програма конкретната дата и час, когато съм се появила на този свят. Стана ясно, че Слънцето е било вече цели 10 часа в Рак! И много, много неща си дойдоха на мястото. Всъщност тогава се породи съмнението, че може би астрологията действа! А през годините се затвърди, че действа почти на 100%! Ако смятате Астрологията за псевдонаука и „тинтири-минтири“, може би е заради някои от тези причини:

 

  1. Точно като мен, сте родени на гранична дата и часът ви на раждане ще определи точния ви Слънчев знак. А не си знаете часа на раждане? В такъв случай може да си направите ректификация, но проучете правилния астролог за тази цел! Много пъти последното нещо, за което мисли една раждаща жена, е колко е часът. Нямайте много вяра на майките си. Бащите са по-акуратни в случая, ако не са отворили уискито още при пукането на водите на бъдещата мама…
  2. Имате „само“ едно Слънце в даден знак. Венера и Меркурий винаги гравитират близо до Слънцето и възможността и те да са в Слънчевия ви знак е голяма и тогава ще сте доста типичен представител на дадената зодия. Обаче, ако са в съседни знаци, Асцендентът ви е различен, Луната и тя, то Слънцето много трудно може да бъде разпознато и много лесно може да бъде объркано. Давам пример: Слънцето е във Воден знак, а почти всичко останало ви е в Огън – тогава наистина трудно ще повярвате, че сте типичен воден представител. За да сте сигурни какво се случва с планетите в натала ви, може да проверите сами онлайн.
  3. За мен, като астролог, от по-голяма важност винаги е било В КОЙ ДОМ на наталната ви карта се намира Слънцето ви, и чак след това и знакът. Познавам Скорпиони със Слънце в 11-и дом (на Водолей) и аз дори не мога да намеря скорпионското. Домовете имат качества на зодиакалните знаци, но не съвсем! Трябва специалист да ви разясни как се тълкуват.
  4. Хората ви объркват. Когато се срещна за първи път с някого, се опитвам да отгатна Асцендента му – само до там имам достъп на първа среща. (Успешно ми се получава – момент за реклама!) Често ме питат каква е ролята на Асцендента, Луната и Слънцето. Смятам да напиша отделна статия за тези три компонента, но засега ще обобщя в едно изречение: Асцендента ви виждат познатите ви;  Слънчевия ви знак виждат близките ви; Лунния ви знак виждат най-близките ви. Ето защо различните хора в живота ни възприемат като различна Зодия Човек. И колкото и упорито да тупкате с краче пред гаджето си, повтаряйки: „Аз съм Лъв! Аз съм с кралска кръв и потекло, третирай ме като принцеса! Чуваш ли, алооо?!“, той ще ви се изсмее и ще ви напомни, че всъщност жезълът, който размахвате, е дръжката на прахосмукачката и не сте минала все още хола… Просто защото Луната ви е в Дева и няма как да го прикриете. То и затова половинките ни често повтарят: „Какъв беше, като се запознахме, какъв стана…?“

Не сте запознати с точните зодиакални характеристики. Най-честото объркване се случва в главите на хората, когато трябва да си обяснят понятия като „въздушен“, „воден“, „огнен“ и „земен“ знак. Ако добавим и „кардинален“, „неподвижен“ и „подвижен“ към картинката, им идва да си налеят малко джин. Обещавам да обясня по-подробно за качествата на знаците в следващите статии, но тук ще дам лесен пример: Близнаци е въздушен, подвижен знак. Често в астрокнигите ги определят като “вятърничеви”, “непостоянни”, “нестабилни”, дори „лицемерни“. Няма нищо такова – въздушното качество е свързано с интелекта и някои от най-сериозните хора, които познавате, може да се окажат с въздушни знаци. Близнаците могат да бъдат изключително отговорни, амбициозни, да си гонят целите и да са си (доста) моногамни. Но за да ги видите в тази светлина, трябва да са постоянно стимулирани интелектуално. Просто не обичат да им е скучно със скучни хора. Давам този пример, за да подчертая, че има неправилно демонизирани зодии и такива, които се издигат в култ, защото хората просто не ги разбират. И не искат да се олицетворяват с тях.

И последно, но не и по важност – не сте попаднали на точния за вас астролог. Едно е да разбираш нещо и да го практикуваш, съвсем друго – да умееш да го обясниш на някой лаик. Също така, ако сте имали проблеми с прогностиката, трябва да знаете, че възможността да се обърка нещо се дължи на две неща:

1. Часът ви на раждане не е точен. Транзитите на бавните планети, като Нептун например, мърдат прогнозата с 1 година за няколко минути разлика в часа. Затова ректификацията преди консултация е задължителна.

2. Неправилно тълкуване. Астролозите също сме хора и гледаме много субективно на чуждата съдба. Ако аз съм се сраснала с брака си и не мога да си представя живот сама, то много вероятно е да видя бъдещо гадно събитие в 7-и дом (на партньорствата) в натала на клиент, като потенциален развод. А човекът може изобщо да не е обвързан и да се касае за разрив с бизнес партньори. За това комуникацията с клиента е много важна, но тя често не се получава.

Надявам се с това кратко разяснение защо Астрологията може да не действа при вас, да ви подтикна да дадете втори шанс на тази прекрасна наука и може би ще останете приятно изненадани. Намерете Асцендента си, знака на Луната, погледнете къде се подвизава Венера – богинята на Любовта, и ще се очаровате колко много Космосът знае за вас.

Автор: Нели Георгиева

Снимки: Кайя Христова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *