Лицата
Leave a comment

„Ало“, тук е VessoU

Той е само на 21, а вече е един от най-обещаващите изпълнители и автори на българската  музикална сцена. Роден е в Бургас, с произход, разделен между България и Русия, Веселин Николов – VessoU, от малък мечтае да има собствено студио и музикална кариера. Името му започва да става разпознаваемо още когато пуска парчето „Махленската“, което към днешна дата има над 7 млн. гледания в YouTube. Следват песните „Въй“, Vida Loca, Hesoyam, както и съвместното му парче с Dim4oU – „Паля“, което също става стрийминг отличник. Кой е той и как започва пътят му в музиката, вижте сами…

Здравей, Весо. Къде те намираме?

В студиото на „Вирджиния рекърдс“. Отскоро съм част от лейбъла и заради потенциала на нашето партньорство се наложи да се преместя от Варна в София. Освен като изпълнител VessoU ще се развива в техния отбор и като автор и продуцент. Павката и Венци са виновни за цялата случка.

Откога се познаваш с тях?

Дълго време си пишехме в социалните мрежи, като пръв с мен се свърза Венцара. Следеше как се развивам и ми се кефеше. Когато направих „До мен“, звънна да ме поздрави, а два часа по-късно се обади Павел с почти същите думи. Сякаш се бяха наговорили, а истината е, че са общували с мен независимо един от друг. Промоцията на новия им албум беше добър повод да дойда до София и да видим как ще се сработим в студиото. Свързаха ме със Саня и останалото, както се казва, е история, която ще пишем заедно.

Кои са хората, които по 300 пъти ти звънят „на балон“? За справка на всички, които по една или друга причина не помирисват бг хип-хоп – това е зарибяващата реплика от рефрена на новия ти сингъл „Ало“.

Отдавна не ми се е случвало някой да ме спами с абсурдни питания, но преди няколко години любимото ми беше да звъннат от някой клуб и да кажат: „Айде да разцъкаш едно участие, ама без пари!“. Текстът на парчето се върти около една от любимите философии на българина – ти ще ми дадеш, ама аз ще те прецакам.

Как започна твоят път в музиката?

Баба ми е фаталната жена, както се пееше в един шлагер навремето (смее се). Внук съм на Людмила Йовчева, която всички познават от участието ѝ в X Factor. Беше най-възрастният участник във втори сезон, на 62 години изкара до осмия лайф. Тя ме изведе за пръв път на сцена като много малък, бях редовен гост на нейните участия. Спомням си шока по лицата на хората, когато чуеха звънлив детски глас да пее руски песни. Забавлявах се, не изпитвах никакво притеснение, а като поотраснах, пътувах с баба ми като озвучител, и така изкарах парите за първия си телефон. Тогава обаче не съм си и помислял да се занимавам професионално с музика.

А кога дойде моментът?

Написах първата си песен на 14, записах вокалите на телефон, а видеото навъртя 400 гледания. Цифрата е смешна, но тогава за едно хлапе, което тепърва разучаваше софтуерите за смесване на музика, ми се стори мега. Все пак това бяха повече хора, отколкото можех да побера в апартамента си. Това ме мотивира да продължа. Неусетно започнах да влагам всеки изкаран лев в оборудване за домашно студио.

Как да те наричам, без да сбъркам Весо или VessoU? Доста възрастни хора могат да приемат псевдонима ти буквално и да решат, че има гаф с правописа с това „излишно“ У накрая.

Казвай ми Весо и няма да сбъркаш. Истината е, че смених няколко псевдонима преди това, и в един момент реших да спра, защото рискувах хората да се загубят, слушайки музиката ми. Трябваше ми еднозначно, кратко и ударно име, с което да свързват парчетата. Избрах своето. Това  „У“ накрая е за цвят, то не се произнася така или иначе.

Занимавал си се с танци. Продължаваш ли?

Попингът ми беше супер любим, минах и през няколко тв формата, но после се фокусирах изцяло върху правенето на музика. Изкушавам се обаче да направя хореография и да танцувам във видеото към някое от новите си парчета.

Какво правиш, когато не създаваш музика? Как си почиваш?

Ако си имам любим човек, значи сме заедно у дома и отваряме кино панорама на „Завръщане в бъдещето“. Готвим си. Мога да ви изненадам с уникални спагети с пастет, и не бързайте да правите салта от ужас, защото това е изпитана руска рецепта, която знам от майка си (смее се). Стоя си вкъщи и мързелувам активно, чета. Работата ми е свързана с общуване с хора и с клубове, затова рестартирам енергийно у дома. Старая се да се прибирам във Варна във всеки свободен момент, защото семейството ми ми липсва.

Без какво не можеш?

Без любов. Тя ме движи. Сигурно ти звучи странно от устата на 21-годишен, но е факт.

Пожелай ни нещо!

Бъдете здрави, защото това е всичко – ако можеш да ставаш от леглото сутрин без чужда помощ и нищо не те боли, значи можеш да преобърнеш света!

 Автор: Надежда Попова

Фотограф: Кайя Христова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *