Изкуство
Leave a comment

Ицо Хазарта и неговият неПравилен рап

Той написа всичко, което си мислихме, изпя дори онова, което само сме предполагали, че си мислим. Удари в десетката на емоцията ни с новия си албум „Неправилен Рап“, беше непримирим през всички тези години и ни показа ясно, че Ицо Хазарта наистина е „Непобедима карта“, както се пееше и в парчето „Нон-стоп“, част от силния „Боздуган“. Точно то ни подреждаше мислите по няколко пъти на ден през далечната 1999 година. Днес Ицо ни гостува, за да разберем що е то неПравилен рап, а и да разкаже за предстоящия си концерт в „Терминал 1“  на 14 юни…

 Здравей! Тази година ставаш на 40, как поддържаш добрата си форма?

Ако това е добра форма, то страх ме е да предположа каква би била лошата… Каквото и да спортувам, от каквото и да се лишавам, в края на май идват черешите. През юни изяждам около сто килограма от тях, след което някъде около Джулая осъзнавам какво съм направил, гледам изненадано, и после всичко започва отново, чак до следващия май месец. Процесът стартира преди около 40 години, а краят му вероятно ще съвпадне с моя собствен край.

Едва ли има по-натоварен артист в България, ако можем да го определим като „бремето на очакването“. Как се живее с такова нещо? Как човек продължава да се забавлява с това, което прави?

Думата „бреме“ би била уместна за сериозен проблем, а не за нещо подобно. Това е една лигавщина. Аз разбрах, че просто трябва да правя онова, което умея най-добре, а не да търся оправдания. Направих албума, от години имах дълг към хората, които обичат „Ъпсурт“, и това беше моят начин да им се отплатя, че имам такъв хубав живот благодарение на тях.

Как реагираха дъщерите ти, когато им пусна албума? Имат ли си Ади и Лора любими песни?

Когато бях дете, моят баща не фигурираше в списъка с любимите ми изпълнители. Доколкото виждам, дъщерите ми се придържат към същото мислене и това ме кара да съм спокоен за тях и психичното им здраве. Казаха, че им харесва албумът, все пак те са възпитани деца.

Бяхме свикнали  през годините да има само определени изпълнители, с които „Ъпсурт“ правят песни. И сега към тях се прибавиха още Явката DLG, Homelesz, Butilko, Mascota и Bobo. И това е страхотно. Как реагираха, когато им предложи да участват в първия ти солов албум? Ще направите ли парче и със Секта? Или само ще се храните?

Те са страхотни – и Белослава, и Я-Я Роянов, и всички други, изброени по-горе. Изпитвам огромна благодарност към тях, че се съгласиха да са част от този… добре де, проект. С всеки от тях бих работил отново, това всъщност са почти всичките ми любими български изпълнители. Има и други, естествено, но с тях, живот и здраве, по-нататък.

С нетърпение очакваме концерта ти в „Терминал 1“. Ще ни издадеш ли част от това, което си ни подготвил?

На сцената ще бъда заедно с балет Нова и DJ Cass, а с Бобо ще изпеем съвместната ни песен „Радост“. Билетите за този концерт отдавна свършиха, та май няма смисъл да убеждавам хората да идват, но за тези, които ще са там, обещавам да си прекарате страхотно!

*Благодарности на Martini Garden за комфортния интериор и гостоприемството. 

Автор: Мариана Станчева – Славчева и Цветана Бонева

Снимки: Цветана Бонева

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *