Мода
Leave a comment

Красотата в свободата да бъдеш различен с Clandestino

Днес за малко ще си поговорим за Италия, района Венето и по-специално Венеция – онази същата с каналите, гондолите, Сан Марко… Там е роден и Роберто, който преди няколко години решава да отвори един различен магазин за очила. Избира България за стартово място за физически магазин.

Поддържат голямо разнообразие от модели в доста широк ценови диапазон – или иначе казано всеки може да намери нещо за себе си в Clandestino. Намираме се в магазина им на бул. Васил Левски 86 и е прекрасно, че всички рафтове са отворени – спокойни и свободни сме да пробваме всеки чифт, докато си харесаме нашите очила.

Първото нещо, което веднага ни прави впечатление при Clandestino, е вниманието към детайла. Всички очила се продават в комплект с красиво кожено калъфче, което само по себе си е невероятно красив и практичен аксесоар. Когато очилата не са в него може да бъде сгънато и по този начин заема сравнително малко за твърд калъф място и може да бъде носен в джоб например. A очилата, които носим вече няколко дни, са меко казано страхотни. Леки и приятни на допир, честно казано след като ги поносите повече от минута-две, направо забравяте, че са на лицето ви. Очите се чувстват спокойни и защитени. А ние самите крачим по улицата със самочувствието на хора, посветени в някакво тайно братство и притежаващи нещо наистина красиво и ценно.

Плаките и стъклата, които се използват са немски и италиански – всички са с UV 400, могат да бъдат поръчани и с антирефлексно покритие или (и) поляризация. От Clandestino държат много на клиентите си и понеже зрението, вкусът и усещането на всеки човек са различни, им предлагат възможността да избират сами комбинацията от цвета и вида на рамките и стъклата. Например има хора, които обичат определен цвят, някои пък не харесват поляризирани или огледални стъкла.

Повечето модели на Clandestino са изработени от дървесина и това придава топлина и уникалност на всеки чифт очила. Дори при един и същи модел реално няма две напълно еднакви бройки, защото дървото има по-тъмни и по-светли места, ивици, кръгове или някакъв отличителен белег. Освен различните видове дървесина като абанос, орех, палисандър, явор, камфор, акация, бамбук, можем да си поръчаме и рамки от титан и ацетат. Ацетатът е материал на памучна основа – наподобява пластмаса, но ни изглежда доста по-добре от нея, по-приятна е на допир и е биоразградима. Накрайниците на повечето очила също се изработват от ацетат, и ако искаме също могат да бъдат направени по личните ни предпочитания.

При разговорите от Clandestino ни разказаха за доста интересни ситуации, в които попадат при ежедневната работа с клиенти. Успели са например да възстановят очила, смачкани от кола, и по този начин са изненадали приятно собственика им. Хубаво е да знаем, че дори и при изцяло счупени очила можем да ги върнем в магазина и да получим 30% отстъпка за нов чифт очила. Ако пък евентуално си харесваме очилата, но не си харесваме стъклата или вече са захабени, също можем да ги подменим и то на много прилични цени. 

Освен възможността за избор на рамки и стъкла, има клиенти, които са привързани към очилата си, и не искат да се разделят с тях. В магазина можем да сменим стъклата си на съвсем нормални цени – а не като в повечето оптики, в които излиза по-изгодно да си купите нови очила. Ние се спряхме на зелени и едни златни стъкла – за началото на пролетта и лятото ще носим зелените, а златните ще приберем за есента. 

Хората и грижата за продуктите при Clandestino наистина са поставени на пиедестал. Ако поръчваме онлайн и се колебаем между няколко различни модела, могат да ни изпратят до три чифта очила, за да си харесаме модел, и да заплатим само тези, които сме си харесали, като да върнем останалите два чифта. Онлайн съпортът им е изключително отзивчив, ако се налага даже се снимат с очилата и изпращат снимката за да видим как биха изглеждали, носени от човек – много мило от тяхна страна, а е и нещо което в крайна сметка улеснява избора.

Знаем, че едно от безбройните измерения на красотата е в свободата да бъдем различни и тъкмо това се формира като мисия на бранда – да предлагa продукт, който разкрива уникалността на всеки от нас. Бягайки от сивото, търсим цветовете и движението и ги откриваме ежедневно с Clandestino

Автор: Мариета Илиева
Снимки: Цветана Бонева

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *