Барове, Нощен град
Leave a comment

Лекторите от „Бар на годината БАКХУС“ 2018 – Димитър Димитров

Като страстни градски бохеми се потапяме стремглаво в света на добрите коктейли и разпитваме лекторите от „Бар на годината БАКХУС“ 2018 за повече. Днес ти представяме кратката визитка на Димитър Димитров

Здравей! Разкажи ни малко повече за себе си…

Казвам се Димитър Димитров и съм мениджър на бар Bytheway, както и съосновател на Българска Барманска Гилдия. Възпитаник съм на Boston Bartenders School of America, като завърших и тренировъчната програма на Gary Regan – Cocktails in the Country в Ню Йорк. През 2012г. мой коктейл беше публикуван в „101 Най-добри коктейла в света“. През 2015г. печелих двете най-тежки състезания за бармани – Invite Bulgaria Cocktail Competition и The Bartender of the Year of WorldClass Bulgaria. Преди няколко години бях поканен за главен съдия на европейските бар награди – Mixology Bar Awards.

Ти ще бъдеш един от лекторите на вълнуващото бар-шоу на 30 март, какво искаш да покажеш на посетителите на събитието?

Ще изнеса лекция, наречена „Чалгата в коктейлите“, като ще обесня накратко какво всъщност са класически коктейли и как повечето заведения още са с напитки от филма „Коктейл“ с Том Круз от 1988г. и по-лошото е, че повечето бармани вярват, че това са класически коктейли. През какви етапи на развитие трябва да премине персоналът, за да „прогледне“ и как мениджърите могат да им помогнат за да се случи това по бързо. Как трябва да изглеждат коктейлите и защо по-малко е по-добре.

Какво ще видим на „Бар на годината БАКХУС“ 2018?

Поканени са най добрите коктейлни барове в България, така че със сигурност ще пием отлични напитки. Лекторската програма е страхотна и е задължителна за всички, които искат да се развиват.

Няма как да не те попитаме за любимата ти напитка…

В зависимост от сезона и часа имам различни предпочитания. Като дневни напитки G&T в испански стил, Палома или модерния в последно време ниско алкохолен Vermouth & Tonic. Вечер съм обикновенно на Уиски вълна, така че Олд фешън, Булевардие или Манхатън стил напитки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *