Кухня, Места, Хапване
Leave a comment

Любимите ни брънч места, които да посетиш през пролетта

Пролетта ни провокира да дадем най-доброто от себе си и да посрещаме всеки ден с усмивка. Днес намираме най-добрите брънч локации в града, които споделяме с теб, за да направим уикенда ти едно по-вкусно преживяване. Ела с нас…

 

BOHO

За изкушенията в BOHO сме ти разказвали и преди, затова започваме именно с тях. Мястото предлага брънч на свободна консумация, тоест не ти е необходима предварителна резервация или куверт, за да му се насладиш, а яйцата „Бенедикт“, сервирани върху английски мъфин, са наистина шеметни. За почитателите на сладкото пък има 3 вида американска палачинка, гофрети и Croque Madame. Това, което спечели сърцата ни най-силно, е прелестната градина, сгушена в една малка и тиха уличка в самото сърце на София. Там се наслаждаваме на работата с добро питие и забравяме за калориите. Повече за BOHO намери тук.

 

Skaptobara

Уикендът в Skapto е много различен от всичко, което си очаквал, но все така вкусен с вкус на вкусно. Рецептори ни се изострят от любопитство дори при писането на уикендските неочакваници. Всяка събота и неделя от 10:00 до 13:00 ч. тук сервират английска закуска, американски палачинки, домашни понички, сьомга, авокадо и яйце върху домашно изпечен хляб. Изкушаващите бургери са си намерили достоен заместник за утрините през уикенда, а ние не изпускаме повод да се поглезим подобаващо, защото всеки ден ни е като малък празник. Ако и ти искаш да се потопиш в празничната брънч атмосфера, след събитията на самите Skapto тук.

 

Brick Café Sofia

Когато говорим за брънч, няма как да не споменем едно от най-известните брънч места в София – Brick Café Sofia. Завиждаме на самите себе си през уикенда, когато „Неделният лукс“ ни грабва и ни сервира американска палачинка с бекон, с кленов сироп, с ванилов сладолед и с много сладострастни възклицания, които ни оставят безмълвни, но с доволно пълна уста. На всичко това можеш да се насладиш до 18 ч., а и да го видиш в КЕТО вариант. Ако имаш домашен любимец – вземи го с теб, защото мястото е dog friendly, а има и разкошен детски кът за най-малките. Повече за Brick Café Sofia можеш да научиш тук.

 

Atlas House & Restaurant 

Atlas е перлата в короната на град Пловдив. Мястото предлага храна за изискания вкус, който се вълнува от различното и красивото. Заведението ни спечели в цялото си меню, но днес обръщаме по-специално внимание на брънчовете, които са абсолютна запазена марка за неделите там, обещаващи вкусно приключение. На 28 и 29 април от Atlas са ни подготвили Великденски брънч, а месец май и юни посвещават на индийската и гръцка кухня. Харесва ни разнообразието от вкусове и нямаме търпение да опитаме от етно брънч селекцията на заведението. Ако искаш да научиш повече за Atlas, можеш да го направиш тук.

Автор: Цветана Бонева

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *