Артисти, Лицата
Leave a comment

Михаела Павлова: „Смейте се, когато ви се плаче“, или щастието да дариш живот 

Чаровна, талантлива и обичаща. Такава е тя – Михаела Павлова. Днес се срещаме с нея, защото тя има какво да сподели. За мечтите, кариерата, какво е да си майка, и най-вече за новата ѝ любов – Кая, разберете от самата нея. 

Здравей, Михаела. Как започва една твоя сутрин?

Сутрините са ми любимото време от деня. Започват с много усмивки, гушкане в мама и тати и гукане. Разбира се, след това следва и закуска, както за Кая, така и за мен. Таткото да се оправя.

За какво мечтаеше, когато беше малка? 

Когато бях много малка, мечтаех да стана „баРелина“… Винаги съм мечтала за щастливо и сплотено семейство и сега съм на върха на щастието!

Някои те помнят като Рая от риалити сериала „София Ден и Нощ“, а други – като Изабела от „Следвай ме“.  Има ли нещо, с което си приличате с двете героини и какво най-много харесваш в тях?

Ревностно защитаваме близките си и ги поставяме на първо място, което не винаги е хубаво. Това е може би приликата ми с героините. Харесвам факта, че и двете даваха добър пример на таргета, към когото бяха адресирани.

Скоро стана  майка, какво е чувството да дариш живот?

Първоначално не бях на себе си. Не можех да повярвам, че това толкова малко бебе с толкова много коса е мое. Изведнъж всичко се осмисля и се чудиш как си живял преди. И тогава разбираш какво значи фразата „Ти ще станеш майка и ще видиш“ . Обичам ги безумно много… и нея, и баща ѝ! А него даже сякаш повече отпреди, колкото и невъзможно да ми се струва.

Имате ли си  ритуали с бебка?

След хапване и преди да излезем на разходка, си пеем песнички. Казвам „пеем“ не защото съм от майките, които говорят в множествено число за децата си, а защото запея ли ѝ, тя винаги се включва. Често се питам дали пък не ми се оплаква и иска да спра, но тя отново се усмихва и се успокоявам.

Как прекарвате времето си заедно?

Винаги съм била деен човек и не съм си стояла вкъщи и, честно казано, ужасно много се радвам, че Кая се роди през лятото и още първата седмица бяхме навън. Разхождахме се до Витоша, качихме се до хижа Мальовица, когато беше на месец. Обича да е на чист въздух и е най-спокойна навън, затова прекарваме доста време на слънце.

Като една модерна майка, как се справяш в забързаното ежедневие и някой помага ли ти в отглеждането на бебето?

Късметлийка съм, че имам страхотно семейство и приятели, които ми помагат, като се редуват да играят ролята на легло за Кая… Хахаха. Извън шегата, радвам се, че живеем във време на технологии и успявам лесно и бързо да се справям със задълженията си на майка, и да ми остава повече време за игра. Винаги най-много съм се плашела от вируси и как ще се справя, ако Кая се разболее. За жалост, вече се случи веднъж, но с помощта на инхалатора на AGU, който дори не усети, тъй като е безшумен, успя бързо да пребори грипа. Другото, което ми помага да следя дали всичко е наред, е смарт термометърът, който ползваме, и той запаметява всичко в едно приложение, което ми помага да следя изцяло здравето на детето прз цялото време.

Как мислиш да я захраниш? 

Ще вкарам в менюто ѝ разнообразна храна, за да запаля интереса ѝ. Вкусовите рецептори помнят. Дори и да не хареса нещо, сега е много възможно след време да се върне към него сама.

Кое е най-забавното нещо, което ти се е случвало, откакто си родител? 

Искрено се забавлявам, когато Кая открива нещо ново… например ръцете си. Часове наред ги гледа и изучава. Когато започна да вика, за да си слуша гласа, и физиономията, която прави, когато кихна… Смеем си се постоянно!

Занимаш ли се с нещо друго, освен отглеждането на Кая?

В момента уча за няколко последни изпита, които не успях да взема, преди да родя. Помагам за онлайн рекламата на танцовото училище, в което работя, и се готвя за танцов спектакъл на същото училище по случай 5-ия ни рожден ден.

Знаем, че обичаш да танцуваш, но спомняш ли си кога за последно си го правила? 

Преподавах до края на осмия месец и танците ми помогнаха много, за да се чувствам добре, докато бях бременна. Нямам търпение обаче да изляза на сцена отново, защото от последния път минаха девет месеца…

Обикновено, когато една жена стане родител, променя своя мироглед. На този етап в живота ти целите, които си си поставяла преди, имат ли нещо общо с тези сега?

Докато близките ми са с усмивки на лицата, съм си изпълнила целта. Винаги е било така и ще продължава да бъде. 

Сподели ли една твоя мъдрост за млади майки. 

Смейте се, когато ви се плаче! Помага! Сладоледът също, но свършва бързо!

*Повече за новият термометър на AGU, можете да научите тук.

Автор: Мариана Станчева

Снимки: Sonya La Mar

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *