food, urban, Кухня, Рецепти, Хапване
Leave a comment

Мус от черен и млечен шоколад с мандарини и стаут

Шоколадовият мус ни е много, ама много любим, а в петък след вечеря си угаждаме по най-сладкия начин. Споделяме го с теб в събота, за да си го направиш с едно щракване на пръсти още за тази вечер! Днес експериментираме и добавяме към шоколадовата рецепта глътка стаут от COHONES (много добра българска крафт бира, за която сме ти разказвали преди), както и ароматни мандарини!

Всичко, което ти трябва, е:

За 3 порции:

Какво направихме ние?

Започваме с разтопяването на шоколада на водна баня, защото след това трябва да го оставим да изстине. Разтапяме го и се захващаме с белтъците, които отделяме от жълтъците внимателно, за да няма черупчици, след което разбиваме на твърда пяна. Добавяме сока на трите мандарини и продължаваме да разбиваме. Мандарините придават страхотен аромат на муса ни. Към разтопения шоколад добавяме няколко глътки от стаута на COHONES, който има аромат на какао, бисквити, ванилия и шоколад, и прибавя деликатен щрих в рецептата.

След като сте разбили белтъците и сте охладили шоколада, смесете постепенно двете, като бъркате леко. Ако шоколадовата смес се стегне от газирания стаут, разбийте отново с миксер. Сипете сместа в 3 високи чаши, похлупете с фолио за свежо съхранение и оставете в хладилник, за да стегне. Накрая декорирайте с мандаринки и свежа мента! Bon Appetit!

Автор и фотограф: Цветана Бонева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *