featured, Мода
Leave a comment

На лов за стилни интериорни решения в мебелен салон Напредък

Обожаваме да черпим идеи и вдъхновения за обзавеждане и декор в интериора на дома ни. Ето защо се запътваме към мебелен салон Напредък на Рогошко шосе №6 в гр. Пловдив. 

Историята на мебели Напредък е вековна, буквално дори над век. Научаваме, че преди доста години това е бил най-големият завод за производство на мебели на Балканите. Най-качествените и здрави мебели са излизали от тук.

Стремим се да продължим традицията”, споделя ни Денислава Димитрова, Изпълнителен Директор на мебели Напредък. Разказва ни още, че за да си купи човек така популярната тогава секция “Вики”, производство на Напредък, клиентите носели касетки с уиски и чакали на портала, молейки се. Времената са били такива. 

Снимка: личен архив

Тук са работили около 1 300 души. Дори в момента продължаваме да имаме служители с над 40 г. стаж, при нас са откакто са завършили училище. Целият им живот в преминал на Рогошко шосе №6. Горди сме, че тук витае този специален дух на отминалите времена. А към днешна дата мога да спомена, че до преди няколко години, бяхме част от най- голямата група за производство и продажба на мебели в света. Имаме изграден опит и наблюдения на световния пазар, най-вече в Европа. Затова и мебелите ни са една идея по-различни. Интересното е, че в България модата и тенденциите обаче идват много късно. Например, сивият цвят беше модерен преди 5 г., тогава всички у нас търсеха мебели в кафяво, а сега когато сивият цвят отминава като тенденция, всички искат тъкмо сиво…”, разказва ни още Денислава.

Предлагат и мебели внос, които се отличават – красиви, интересни, с модерен дизайн, функционални и на достъпна цена. Помагат им много панаирите, които посещават почти ежемесечно от есента до пролетта.

“Интересно е, че задоволяваме нуждите на широка аудитория. Идват всякакви хора – пенсионери пристигат с автобуса и си търсят шкафче за терасата. Клиенти са ни и много млади новодомци, които обзавеждат цялото си жилище от мебели Напредък.
А една дама купи лампа, която се оказа, че е ще е за стаята на Том Джоунс, докато е тук в Пловдив за концерта си…”

Освен мебели голямата им страст са и декорациите, които допринасят за уюта на всяко помещение – картини, арт часовници, декоративни възглавнички, арома свещи, одеала, ретро сандъчета… 

“Аз лично много обичам да подреждам мебелите и декорациите тук. Влизам в салона и започвам да подреждам, потапям се в един вълшебен красив свят, който искам да създам. Интериорният дизайн е магия, докоснеш ли се до него, усетиш ли го, имаш ли сетивата, можеш да твориш много красиви неща.
Да обзаведеш един дом не е достатъчно да сложиш само маса, стол и диван. Това е само основата на къщата. За да сложиш финалните щрихи, се нуждаеш от декорации. Много е важно да се съобразяват цветове и материи. Да се поставят акценти. Обзавеждането е изкуство, като рисуването. Нашият дом това е нашата крепост. Всеки оставя своя почерк там – вкъщи.
В миналото мебелите са се предавали от поколение на поколение, вече не е така. Сменят се често. И именно заради тази смяна вече съществува мода и тенденции в обзавеждането. Но мебелите вече не изпълняват само функционална дейност, те имат и естетическа стойност. Този стол не е просто за сядане – той има дизайн, красив е има душа… Това е нашата визия – да предлагаме красиви, интересни, нестандартни неща, но не на дизайнерски цени, а на напълно нормални, конкурентни достъпни цени.“, споделя ни с усмивка и удовлетворение Денислава.

Мечтаят освен да влязат в домовете на клиентите си и да ги украсят с любов, да влязат и в техните сърца. Често организират събития с различни каузи – били са  домакин на представяне на книга, а наскоро имаха ексклузивна лекция на тема как да живеем без химикали и с нулев отпадък. Мебели Напредък освен, че се грижат за това домът ни да е красив, помагат и на Планетата, да бъде такава…

На есен предстои да излезе новата колекция на Мебели Напредък, която обещават, че ще бъде “wow”. A ние я очакваме с нетърпение и вече планираме следващото редекориране у дома.

Автор: Мариета Илиева
Фотограф: Момчил Николов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *