Градски Истории
Leave a comment

Пако Мартин Домингес (Испания) – уъркшоп работа с цветни моливи

КЪДЕ: София, Арт клуб Рояна, ул. Цар Самуил 22

КОГА: 20 февруари, четвъртък, 19-21.30 ч. и 22 февруари, събота, 15.30-18 ч.

Семинарът ще се води на английски език с осигурен превод на български

Такса 95 лв. (при записване за двете дати – 10% отстъпка), всички материали са осигурени

За първи път в България любителите на хиперреализма в изобразителното изкуство ще имат възможност да усвоят или подобрят техниката си на работа с цветни моливи от един истински виртуоз в тази сфера. Пако Мартин Домингес има богат опит във воденето на такива семинари във Великобритания, Канада, САЩ и, разбира се, Испания. В София датите ще бъдат две, като на всяка от тях той ще предложи два сюжета, които могат да бъдат изпълнени в рамките на около 2 часа и половина до 3 часа. Хартията, върху която ще се работи, ще бъде специално подготвена от художника за българските му курсисти – с блед принт на формите, така че по време на уъркшопа вниманието да е съсредоточено изцяло върху изграждането на обем и реалистичност чрез светлина/сянка, отблясък и др. Освен демонстрация, която художникът ще направи в началото, в рамките на целия уъркшоп той ще прави индивидуални корекции, затова групите ще бъдат с максимален брой 12 участници.

За доброто настроение ще допринесе и чаша испанско вино 😊, както и подходяща музика.

ЗА АРТИСТА: Член на различни международни организации на рисуващите с цветни моливи (United Kingdom Coloured Pencil Society, Colored Pencil Society of America, Australian Society of Coloured Pencil Artists, Pencil Art Society – Canada). Член е на IGOR (International Guild of Realism).

От 2015 година насам провежда много семинари, уъркшоп и майсторски класове в Испания, Великобритания. Има публикации в различни специализирани издания.

Негови творби систематично биват избрани за включване в ежегодните международни изложби на UKCPS и CPSA. През 2016 година има самостоятелна изложба в Мадрид, на която представя 46 творби, изпълнени с цветни и графитни моливи. Има участия в повече от 15 изложби в САЩ, Канада, Великобритания, Испания.

 Контакти: Арт клуб Рояна, ул. Цар Самуил 22, Габриела Кожухарова – 0898 419 775, royana2008@gmail.com, www.royana-bg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *