urban, Нощен град, Събития
Leave a comment

Петър Желязков за магията на BIG BIG SUMMER REGGAE 

   BIG BIG SUMMER REGGAE e най-голямото реге събитие у нас и казваме това съвсем отговорно! Историята му води с една година тази на организаторите му от Zionlionz Soundsystem и развива с пълна сила ъндърграунд сцената в България. През годините за лятното реге у нас са идвали звезди като General Levy, Dr. Ring Ding, Macka B, Demolution соMan, Ras Zacharri, а това лято пристига и Skarra Mucci и то в култовия морски бар – „Малката текила“.  Днес си говорим с главния мениджър на BIG BIG SUMMER REGGAEПетър Желязков, който ни разказва повече за реге музиката, ивента, който предстои на 17 август, както и за горещите летни нощи…

 Здравей! Разкажи ни малко повече за Zionlionz Soundsystem…

Привет! Zionlionz е организация, обединена около любовта към реге музиката, имаща за цел да популяризира реге културата в България, като през годините сме канили различни гости и групи с цел българската публика да може да се докосне до магията на тази музика и да усети радостта, емоцията и енергията от това да слушаш на живо любимата си банда или артист. Най-общо казано сме група от DJ (Селектори) и едно MC, всеки развиващ се в различни артистични направления, с едно общо мото: Positive vibes for da people!”

Какво е BIG BIG SUMMER REGGAЕ?

Голямата реге забава за годината. От самото начало искахме да организираме едно основно за нас събитие, около което да обединим енергия и да превърнем в празник на тази музика и култура. Започнахме го на шега заедно с DJ Dancing Lion, което доведе до привличане на още съмишленици и съответно до основаването на Zionlionz. И така 15 години 🙂

Какво се промени във фестивала през годините?

През годините имахме много разнообразни събития, но всяко носеше своята магия и енергия. Лично на мен най-силно в съзнанието ми са се запаметили моментите, в които съм виждал от малки деца до възрастни хора да се радват на това, което правим. Тази година решихме да допълним емоциите с дестинация, обвързана директно с лятното настроение на събитието, а именно Созопол, „Малката текила“.

Защо „Малката текила“?

Защото е нашето място. Неслучайно текилата я има от не знам колко стотин години, но определено ще я пишат по историческите пътеводители за Созопол. Мястото е култово, хората зад него са истински Нинджи! Благодаря им от сърце за това, че винаги са ни подкрепяли.

Какво да очакваме от 15-тото издание на BIG BIG?

Може да очаквате много силно събитие, което се надявам да постави началото на едно традиционно лятно джамбуре по морските ширини, което само ще расте. Имаме щастието да поканим един от любимите ни изпълнители, а именно Skarra Mucci! С много силно присъствие по всички европейски фестивали, той е гаранция, че всички фенове ще останат доволни.

Кои артисти ще се включат в ивента, наред със Skarra Mucci?

Наред с главния ни артист ще се включи и един от любимите ни български реге артисти, а именно NRG D, млад и много амбициозен, познат на много фенове, ще допълни прекрасно музикалната палитра на вечерта. Зад пулта ще бъдат селекторите от Zionlionz.

Откъде можем да си вземем билети?

Билетите вече са в мрежата на Bilet.bg на цена от 20лв. Като има ограничено количество на цена от 15лв., така че не се колебайте. Ще бъде MASSIVE!

Реге е…?

…моментът, в който една вълна със силата на парен влак минава през теб и не усещаш нито грам напрежение в тялото си, а усмивката ти е перманентна.

*Всеки, който иска да помогне на нуждаещите се деца в Африка, ще има възможността да го стори, като дари сума в подкрепа на каузата на самото събитие. Повече за Фондация Smile for Africa можеш да видиш тук. Be there! 

*Ако искаш да си спечелиш две двойни покани за партито, само трябва да натиснеш тук за повече информация и играта в нашата facebook страница. Успех! 

Автор и фотограф: Цветана Бонева

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *