Градски Истории, Нощен град, Събития
Leave a comment

ПРАВО на АЗ Първа концептуална изложба на актрисата Диа Мантова в Дом на киното

„ПРАВО на АЗ” е първата самостоятелна изложба на актрисата Диа Мантова, която ще се проведе между датите 15 ноември – 10 декември във фоайе на Дом на киното, София.

Темата на изложбата е вдъхновена от начина по който авторката възприема живота в България и носи силно осезаем социален характер, като представя творбите си с иронично намигване и откровено  хумор, но не и с критика.

Изложбата повдига въпроса за това как възприемаме животът у нас, какво се случва в  ежедневието и трябва ли обезателно да бъдем въоръжени с чувство за хумор, за да храносмиламе действителността по-лесно. Авторката прави опит за изследване на отношенията между индивида и пространството, където той живее, за какво му се налага да мечтае и как да понесе с необходимата лекота ежедневния банален поток.
Сред  десетте авторски  произведения на Диа Мантова ще видим многоизмерна практика, като фотографии, живопис – масло и акрил, реди-мейд арт . Интересен е подходът към озаглавяване на отделните творби, сред които ще видим „ ПРАЗНИК”, „Българска работа 1 и 2”, „Любов”, „След ремонта”, „Виза към оня свят”, „Стоик“ и други.

За ДИА МАНТОВА:

Диа Мантова е родена през  1985 година, в град София. Актриса по професия, тя изследва с  любопитство различни  начини за изразяване, границите, в които свършва света на артиста и въображаемото и там където започва битието. Освен с опит в сферата на изпълнителските и изобразителните изкуства, тя е популярна и  с разностранните й занимания и интереси свързани с наука, философия и спорт. Отскоро води школа по актьорско майсторство.

ОТКРИВАНЕ: 15  НОЕМВРИ, ПЕТЪК, 19 часа, Дом на киното

Изложбата се реализира с любезното съдействие на  на Дом на киното и Винарна Типченица.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *