Кухня
Leave a comment

Щури бургери в Skapto на 31 октомври

И под щури – имаме предвид наистина много щури. Изядохме умишлено буквата „ц“, но сега ще ти разкажем повече, а самото събитие виж тук

Да, правилно си разбрал, абсолютна новост е за България да похапваш с щурци, ние самите бяхме много развеселени от мисълта, но се оказа, че въпросните щурци са не само вкусни, но и доста полезни! На 31 октомври ще имаш уникалната възможност да тестваш предела на апетита си сам. Щурото похапване започва точно в 13:00 ч. и те предупреждаваме, че е до изчерпване на количествата щурци, тоест – когато щурците свършат, няма на кого да се сърдиш, че не си успял да ги опиташ, освен на самия себе си!

Идеята за един по-различен Хелоуин обяд ни развълнува и затова побързахме да бъдем сред първите, които ги опитаха. На нас лично ни напомниха на тиквени семки, хрупкави и много приятни. Разпитахме в Скапто откъде са се сдобили с тях, а те ни разказаха, че щурците са абсолютно легални и идват от усмихнато момиче на име Кремена, която се занимава с отглеждането им, а от Скапто ни разказват повече:

Ако се чудите от къде сме си набавили специалните гости в менюто за събитието – спокойно, не сме нарушили биоразнообразието на никоя полянка или горичка в околността. Щурците в празничното ни меню са специално отгледани за човешка консумация – в малкото, спокойно и чисто градче Любимец, в домашни условия, с грижа и храна от двора на Кремена Дервенкова. Креми е единственият ентомофаг в България, който отглежда и приготвя различни ястия с щурци, защото вярва, че те са храната на бъдещето – богати на протеин и ценни хранителни вещества, и в същото време особено екосъобразни за отглеждане.“

Щурците се оказаха „храната на бъдещето“, а ние се оказахме изключително доволни и със сити коремчета. Не искаме да забравяме да похвалим и бургера, който беше точно толкова щур, колкото очаквахме. От Скапто умишлено не са го „товарили“ с прекалено много вкусове, за да можеш да усетиш щурците в него, в допълнение с разтапящо се сирене „Чедър“ и прекрасно месо.

Ако имаш смелостта да си подариш едно щуро изживяване, от Скапто те очакват на 31 октомври точно в 13:00 ч., за да те усмихнат и предизвикат да опиташ от празничното им меню! Ние ще бъдем там за още една порция щурци, а ти?

Автор и фотограф: Цветана Бонева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *