Кухня, Места
Leave a comment

Петте места в града, където да хапнеш хубава пица

Днес нашите любими пет места ни отвеждат към света на Нейно Височество Пицата, на която съвсем не можем да устоим. Тук е моментът да споменем, че пицата е специална храна за нас, на която особено държим. Вярваме, че тя може да стопли както небцето, така и сърцето. В самия разгар на зимата ти представяме една опасно вкусна селекция, която ни кара да забравим за задръжките, и бързо да се отдадем на едно от най-горещите изкушения…

 

Leo’s Pizza

Няма как селекцията ни да съществува, ако в нея не е пицата на любимия Лео! Усмихнатият италианец знае добре как да те пренесе в атмосферата на слънчева Италия, дори и в най-мразовития зимен ден. Тънка, хрупкава, с перфектен борд, с моцарела, омагьосваща сетивата в завършек с италиански пикантен колбас – „Саламе Пиканте“ е перфектният ни избор винаги, когато искаме да се отдадем на изкушението, защото обожаваме предизвикателния й лют вкус. Ако искаш да хапнеш истинска италианска пица, посети Leo’s Pizza Il Rustico (София, кв. Драгалевци, ул: “Нарцис“58) или Leo’s Pizza Trattoria (София, бул. “Никола Й. Вапцаров“ 57). Повече за Leo’s Pizza виж тук.

 

„Щастливеца“

Продължаваме с най-декадентския ресторант в София – „Щастливеца“. Винаги ни е грабвал интериора на мястото, което привлича с артистичната си еклектика, с прекрасната смесица от стилове, препратките към миналите времена и уюта. Менюто е богата и разнообразно и винаги ни оставя с усмивка, но днес фокусът ни пада върху пицата, която тук е наистина добра! От ресторанта разказват, че внимателният подбор на винаги пресни продукти, доброто тесто и специално приготвеният доматен сос са тайната на майсторската им пица, която всички обичат. „Щастливеца“ ще откриеш в София на бул. „Витоша“ 27, а повече информация за ресторанта и вкусните му изкушения потърси тук.

 

Fresco Pizzeria & Pastaria

Следващата спирка, която ти представяме, е в сърцето на прекрасния Пловдив. С радост открихме, че под тепетата се крие едно място, което пресъздава духа на малката италианска пицария по начин, който ни кара да се връщаме тук отново, и отново. Във Fresco тестото за пицата се прави не с мая, а с квас, което ни изненада и усмихна. Харесваме здравословния подход към храната и не крием, че това ни кара да се чувстваме малко по-невинни пред изкушението, което излиза от автентичната каменна пещ и идва горещо право към нас. Ако и ти искаш да разбереш как с квас се постига съвършенство, намери Fresco Pizzeria & Pastaria в град Пловдив, на ул: „Капитан Райчо Николов“ 50. Още информация потърси тук.

 

Spaghetti Kitchen

Spaghetti Kitchen е ресторант, в който винаги се чувстваме като у дома си! Днес се спираме на много интересна вариация на пицата, която можеш да намериш само в Spaghetti Kitchen – тя се нарича „Тарт Фламбе“ и идва от местността Елзас (сегашна Франция). Името на ястието е особено интересно, но трябва да подчертаем, че то не се фламбира, а се прави на пламъци, защото в самото начало „Тарт Фламбе“ е представлявал обикновен селски хляб, с който местните са проверявали дали пещта е готова. Ако и ти искаш да се потопиш в атмосферата на Spaghetti Kitchen и да опиташ от уникалния „Тарт Фламбе“, то можеш да го намериш в три вкусни варианта само в София, на улица „6-ти септември“ 9, повече информация за заведението можеш да потърсиш тук.

 

Pizza Lab  

Pizza Lab e място, в което ти си в главната роля, ти си откривателят на най-добрата пица рецепта, защото ти създаваш съвършения вкус за самия себе си. Идеята ни грабна веднага, понеже обичаме да експериментираме и вярваме, че всеки от нас притежава уникален подход към храната. Когато идеш в Pizza Lab, избери от двата вида тесто, и развихри въображението си, за да откриеш перфектния вкус. Пицата се изпича само за 2 минути в специална пещ, така че мястото ти дава възможност да хапнеш съвсем бързо. Ние го правим често в обедната почивка, когато искаме да избягаме от забързания делник. Pizza Lab можеш да откриеш както в София, така и в Пловдив, а повече информация за локации потърси тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *