lifestyle, urban, Места
Leave a comment

5-те различни коуъркинг пространства, които да посетиш още този месец

Август е, знаем. И както стана модерно да се споделя напоследък – това е следобедът на годината (популярен цитат от Г. Господинов). 

Дори да звучи тъжно, и през август, голяма част от нас продължават да работят. А защо да е тъжно всъщност, когато обичаме работата си и, още повече, когато можем да си позволим да работим от плажа, от някоя планинска веранда или… от някой готин коуъркинг спейс например? 

Историята на София със споделените работни пространства датира отпреди по-малко от десет години и вече можем твърдо да кажем, че има доста и то съвсем не лоши такива места, но тенденциите постоянно се менят, а местата се развиват и разгръщат услугите си в много спектри. Ако работите свободна професия или развивате собствен бизнес и имате нужда от гъвкав офис, то тези места със сигурност са подходящ вариант, който да обмислите. 

Ето защо днес ще ви запознаем с петте различни коуъркинг места в София, които непременно да посетите. Повечето от тях предлагат безплатен тестови ден, така че не се чудете, ами проверете къде ще се почувствате най-креативни и успешни и ни споделете впечатленията си.

Trevor Workspaces

Ако трябва да опишем Trevor Workspaces само с две думи, то те ще са дизайн и комфорт. Ако търсите място за екипа си, където да работите едновременно в бутиково изградена работна среда, но не за сметка на болки в гърба, то това е мястото за вас. Или по-точно местата. Към момента разполагат с 5 офиса на 4 локации в София и работят по още разширения. Специалност на Trevor Workspaces е услугата office as a service, която тепърва се развива у нас. Благодарение на тази услуга можете да работите оттам, като всичко ви е подсигурено и не се налага да мислите за детайлите, но в същото време офисът е ексклузивно ваш, така че да изградите собствената си фирмена култура и да се чувствате истински у дома си. 

КО-ОП

КО-ОП е едно от най-новите коуъркинг пространства в София, но само месеци след откриването си, вече е популярно сред разбирачите и славата, която му се носи, е завидна. 

Както лъха и от името му, пространството има специфичен дух и атмосфера, които могат да разчупят и най-зациклилия проект. Ето защо фокусът на КО-ОП са именно креативните професионалисти и им вярваме, че успяват да подпомагат съзидателната дейност не само с интериорния си дизайн, но и с програмата си от събития и специалните си условия и партньорски отстъпки. 

Близостта им до парка ги прави подходящи за “walking meetings” на по кафе с партньор или колега, а опцията за електрически скутер под наем е допълнително предимство, ако имате да свършите нещо бързо из центъра в работно време, а не ви се търси място за паркиране.

The Cooffice

“Coffee, cowork, cool people” е слоганът на едно от най-младите коуъркинг местенца в София и е точно в целта, ако трябва да си представите мястото, преди да сте го посетили. Ако това, което търсите за работата си днес, е приятно кафе с пълна офис функционалност и вдъхновяващи сюрпризи от всеки ъгъл, то The Cooffice е точното място за вас. 

В допълнение, то удобно се намира в сградата на голям, но спокоен търговски център и това го прави удобно отправно място за комбинация от работни задачи и срещи на по кафе (или фрапе през лятото), вкусен обяд с приятел и малко шопинг терапия между другото. 

Cherryz.work

Свикнали сме коуъркинг пространствата да представляват голямо, отворено помещение с много работни места и гъвкавост в употребата им. Cherryz.work е коуъркинг мястото, което не влиза в този стереотип и се гордее с различния си подход към споделеното работно пространство. 

Тук помещенията са отделни и обособени като самостоятелни офиси за 2-ма до 8 човека и, заедно с колегите или партньорите, всеки може да се наслади на уединението и комфорта, от които имат нужда. 

Ако работиш сам, също можеш да се възползваш от услугите им, а удобната локация до метростанцията в Младост 1 е още една причина да отидеш да се запознаеш със свободните места и услугите им.  

Worky

Едно от най-новите, но вече доста търсено място е Worky, което удобно се е настанило в центъра на столицата, с гледка към един от най-чаровните паркове – Заимов. 

Някои биха нарекли мястото „антикафе“ – това е популярното на запад наименование за място, което подозрително прилича на заведение за кафе и почивка, но всъщност дава всички възможности да си ползотворен и да работиш там, без да се грижиш за удобствата си сам. Плащаш такса на час, а не на потребление, и консумацията на кафе, напитки и вкусотии е включена, а в допълнение получаваш интернет и копирни услуги, ако ти трябват. 

Worky е за вас независимо дали имате нужда от уединение за творческа или техническа работа, или пък ви трябва подходящо място за среща или събитие, понеже там има гъвкави условия за всичко това. И за да не сме голословни само ще добавим – дори масите им са гъвкави и променят формата си, за да паснат на нуждите на който ги ползва. How cool is that?

 

Автор: Владислава Генова

Снимки: Личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *