urban, Лицата
Leave a comment

Ангел Ковачев

   Днес ви представяме едно талантливо момче, което с удоволствие интервюирахме и снимахме. Заедно с фотографа Соня Тракийска го чакахме в парка, а той пристигна с бърза скорост върху своя лонгборд, придружен от любимата си китара. Навярно много от вас си го спомнят още от „X Factor“, където покори сърцата ни, както и от „Dancing Stars“, защото беше един от най-добрите танцьори…но днес ще ви го покажем такъв, какъвто го видяхме сега – истински. Представяме ви Ангел Ковачев

Здравей. Как започва един твой ден?

Спокойно. Едно от предимствата да не работиш стандартна работа от 09:00 до 17:00, е че сутринта си е изцяло твоя. Това е голямо богатство според мен! Първите няколко часа, след като отворим очи, вярвам, че са от съществено значение за цялостното протичане на деня.

Преди да правя каквото и да било, се старая да поддържам навика за тихото време. Дали ще си разписвам и анализирам сънищата, дали ще си водя дневника, дали ще слушам музика и ще поосвежавам вкъщи или просто ще пия кафе и ще блея в една точка – това е тихото време. То представлява първите два часа от деня ми. Галимацията на ежедневието си допускам едва след това.

Какво се случва с теб напоследък?

Напоследък идват доста утвърждения, свързани с посоката, по която тръгнах като независим артист. Това е голямо насърчение за мен! Последните месеци започнах и да опитвам от плодовете на труда си и честно казано – харесват ми на вкус! Щастлив съм, че музиката ми ме среща с интелигентни и сензитивни хора. Такива, с които имам какво да си кажа и можем да обменим опит.

Талантът ти наследствен ли е?

Едни таланти са наследствени, други създадени по пътя… Ако мога така да отговоря – това, което съм аз към днешна дата е благодарание на унаследения рационализъм от баща ми, сензитивността от майка ми и моята твърдоглавост.

Кой е Ангел извън музиката?

Широкоскроен симпатяга със свободна душа. Интровертен екстроверт. Понякога смущаващо тих, друг път притеснително шумен. Дебелашки откровен с тънко чувство за хумор.

Напоследък се захласва по научни статии, конспиративни теории и история.

Гъст с „природата“, първа дружка със студената бира и неразделна част от историята на World of Warcraft! 🙂

Наскоро издаде първия си албум. Разкажи ни малко повече за него.

“Небесен” е моето първо наследство. Първата глава от моят “дневник” наречен живот.

Събира в себе си 14 изцяло авторски парчета,  9, от които неиздавани до момента.

Музиката е доста разнородна. Реших да не се ограничавам жанрово и да експериментирам. (леле, това прозвуча като коментар на фолк дива, хаха) Така де, мисля, че се получи интересна смесица между електронен и акустичен звук.

Имах възможността да записвам в едно от най-добрите студия у нас – “Пекарната“, както и удоволствието да работя с професионални музиканти, които мога да нарека и мои приятели, а именно:

Барабани – Стоян Петров & Радо Казасов (Неделя сутрин)

Бас – Христо Михалков & Алекс Атанасов (Свободен/Празнуваме)

Ел. китари – Васето Крумов

Тромпет – Георги Стойков

Тромбон – Владислав Мичев & Мартин Йотов (Друга порода/Неделя сутрин)

Саксофон – Стефан Здравески

Цигулки – Венда Беспалова

Чели – Магдалена Петрович

Арфа – Девора Ковачева

Кларинет – Давид Кокончев

Целият програминг и едитинг на съдържанието съм го правил аз, в домашното си студио.

Траковете бяха смесени от:

Иван Бошев (студио „Пекарната“) – „Интро“. „Неделя сутрин“, „Моята причина“, „Нощен страж“, „Синьо“, „Порив“, „VYLNI“.

Димитър Ганчев – MITE (студио „Digital+“) – „Небесен“, „Друга порода“, „Празнуваме“,

„Свободен“, „Мога да ти дам“, „До вчера бяхме деца“ Янко Генов – „Малкото начало…“

…и след това мастерирани в Холандия.

Кое от всички парчета ти е най-любимо?

“Нощен страж” мисля, че се получи много слънчево. Има някаква лежерност в цялата вибрация, която ми допада! Интересно се получи дръм секцията към трака – сглобка от бийтбокс, семпли и акустични барабани.

“VYLNI” също ми е любимо. Него реших да запазя семпло и мисля, че там е осанката му. Текстът написах в рамките на часове, което не е присъщо за мен. Беше интересна вечер…

Подготвяш ли нещо ново за феновете си?

Предстоят ми снимките към едноименното парче от албума. Локациите са вече фиксирани, концепцията също. Много се вълнувам какви ще ги свършим! Началото на август ще се снима, надявам се септември да излезе.

Паралелно трупам още продукция за бъдещи проекти. От май месец насам вече нахвърлих пет-шест нови идеи, половината, от които са с почти готови текстове. Началото на 2018 мисля да пусна едно EP, което да реализирам единствено в дигиталните платформи.

Какво правиш в свободното си време?

Понякога гледам да го оползотворявам максимално, друг път просто го прахосвам, самоуспокоявайки се, че нищоправенето е също част от креативния процес. (e)

Напоследък съм се хванал да подреждам и оптимизирам библиотеките си със семпли и звуци. Човъркам нови виртуални инструменти и аудио ефекти.

Чат-пат приятелчета ме подхлъзват по Leage of Legends нещо и аз хайманата взимам, че им се връзвам беС да искаН, хаха!

Започнах и една доста интересна книга, междудругото, на която попаднах случайно наскоро… “Организираният ум. Да мислиш трезво в епохата на информационно претоварване”. Много добро четиво, препоръчвам!

Какво те вдъхновява?

За мен човешкото вдъхновение е любовта към живота. Независимо с какво се занимаваш. Всичко останало и здраво бачкане и постоянство.

Опиши музиката си с една дума.

Моята.

Пожелай ни нещо.

Тъй като изведнъж всички се озовахме в епохата на “Искам всичко тук и сега!”, пожелавам на вас и всеки, който чете думите ми – търпение! Хубавите неща действително ставали бавно… Ако нещо не се получи от първия път, спокойно, няма да се получи и на втория. А може и никога да не се… Затова е добре да сме влюбени в пътя.., в процеса, а не в крайната цел и резултата.

Бъдете благодарни. Връщайте се към опита, за да извлечете позитива от него. Няма време да се връща лентата за едното “ех…”.

Бъдете лекички! Щипка непретенциозност не е навредила никому. Крадете си спокойствие. НАСА наскоро потвърди, че светът не свършвал, ако се откъснете за малко от него.

Последователност, буден ум и усещане за обществен принос. 🙂

Албумът „Небесен“ може да слушате онлайн тук:
Itunes – http://apple.co/2qwCRqP
Spotify – http://spoti.fi/2p1JOzJ
Google Play – http://bit.ly/2oQM3K3

А с физически носител може да се сдобиете от тук:
http://www.angelkovachev.com/store/

Автор: Мариана Станчева

Фотограф: Соня Тракийска 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *