Мода
Leave a comment

AQUAZZURA – царството на обувките

Днес е прекрасен и зареждащ ноемврийски ден и отново ни се пътува! Този път мечтите ни отвеждат близо, отвеждат ни в приказна Италия. Мислено отиваме не къде да е, а във Флоренция и даже имаме точния адрес. Странно нали, да си мечтаем да отидем на точен адрес в чужда страна?! Адресът е  Lungarno Corsini, 42, 50123 Florence, Italy и сме щастливи да споделим с вас, че там се намира едно цветно, колоритно, много елегантно, класно, секси и шик цартство. Там е царството на дамските обувки и се нарича Aquazzura.

Потапяйки се в света на Aquazzura, разбираме, че в основата му се намира Едгардо Осорио ( Edgardo Osorio ).  Неговата история е много интересна и разказвайки я, искаме да ви вдъхновим да мечтаете, да вярвате в себе си и да правите всичко, което обичате , защото мечтите могат да се сбъдват.

ajaha

Едгардо е роден в Картагена, Колумбия и израства между Лондон  и Маями. Още от малък обича да твори различни неща и се е удивлявал от елегантните и цветни обувки в гардероба на майка му. И така само на 14 годишна възраст вече работи в местни модни компании, в Колумбия като дизайнер на дрехи, а когато е на 16 заминава за Лондон, където започва да учи в the London College of Fashion . С времето установява, че страстта му е дизайнът на обувки, и не след дълго започва да работи за Salvatore Ferragamo като дизайнер на обувки и аксесоари.  Изготвя общо 12 колекции за Ferragamo и споделя, че работата му там през годините му е дала много богат опит – не само с машините във фабриката, но и е обогатен от дългата история на марката и музея, в който се съхраняват модели от всичките колекции.  В последствие работи и за други брандове, като един от тях е Rene Caovilla и Roberto Cavalli.

ahahahaa

 

Другата страст на Едгардо Осорио е пътуването, и опознавайки света, преминавайки през космополитните градове и модни столици, той забелязва, че има празнота в дизайна на дамски обувки на пазара. Моделите са претруфени и неудобни. Седейки в любимия си хотел, JK Place в Капри, наслаждавайки се на вниманието към луксозния детайл, на обслужването и на прекрасните му гледки и интериор,  му хрумва, че може да създаде луксозни модели, които да отговарят на този начин на живот, които да са удобни, да са със семпъл дизайн и същевременно много елегантно секси. През 2011 година, на 25 годишна възраст и след 10 годишен опит и работа за други дизайнери, създава марката Aquazzura. Наименованието е плод на любовта му към водата и небето. Логото на марката е ананас, защото когато е бил на средиземноморска ваканция във Флоренция, е забелязал, че на много от къщите там е имало гравюри с ананас, което е символ на гостоприемството. Неслучайно и първият му магазин се намира тъкмо във Флоренция.

555555 %d0%b0%d0%bb%d0%b0%d0%bb%d0%b0%d0%bb%d0%b0%d0%bb%d0%b0

Когато твори, Едгардо не мисли за конкретна жена, а мисли за жената като цяло, без значение за възрастта й, твори за жената, която води активен начин на живот, която обича да пътува, която обича да танцува цяла нощ, твори отдаден на идеята да създаде удобна и елегантна обувка, която да не се налага да бъде преобувана, и така променя конструкцията на ходилото. „Ако не ти е удобно, не е секси“ казва Едгардо. Смята, че обувката трябва да е като втора кожа, да е лека и приятна на усещане и за това материалите, платовете и кашмирът се разработват и произвеждат специално за Aquazurra. Още първата му колекция е разпродадена само за 2 часа. В последствие много известни личности, актриси, модни редакторки като Carine Rotfield, Giovanna Bataglia, Olivia Palermo, Miroslava Duma, Nicole Kidman, Julianne Moore ,Emma Stone, Kendall Jenner,  Nicky Hilton и много други блогърки и YT (YouTube) момичета. Обича да дава имена на моделите си, защото така е по- забавно, кара те да се усмихнеш особено. Най- успешният му модел е Sexy Thing и в стремежа си да е близо до клиента, да комуникира с него и да получава обратна връзка от него, дизайнерът сам менажира профилите в социалните медии на марката, като най-голяма активност има в Instagram.

olivia3

Едгардо е не само успешен дизайнер, но и много успешен бизнесмен и съумява да направи т.нар. „collaps collections“  заедно с Poppy Delevigne и Olivia Palermo, които стават черешката на тортата в царството на обувките. Обувките Aquazzura са скъпо удоволствие и цените са между 500€ – 1800€, но са една прекрасна инвестиция в излъчването и самочувствието на жената.

olivia5

Благодарение на неуспоримия си усет към красивото, своята креативност, опит и отворено сърце, Едгардо Осорио печели много награди и една от тях е “Best Accessories Designer of the Year”  на Elle Style Awards 2014 . Това е чудесен начин да запонеш да вървиш по пътя си и да създаваш история. Ние искаме да благодарим за всичко на Едгардо и го подкрепяме и следваме в неговия път.

Автор: Ива Стефанова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *