Кухня, Места, Хапване
Leave a comment

Aubergine Taps&Tapas – новото предизвикателство в сърцето на града

Като видни почитатели на вкусната храна, ароматното питие и бохемските обедно-следобедни предизвикателства, с нескрита и много доволна усмивка днес ти представяме едно ново прекрасно местенце в София – Aubergine Taps&Tapas. 

За нас Aubergine Taps&Tapas се превърна в логично продължение на любимия за всички ни ресторант Aubergine Craft beer. Craft food. Локацията е идеална, защото се намира в самото сърце на забързания град – там, където всеки иска да открадне кратък миг само за себе си и за малките радости в живота.

 

Мястото е малко по-различно от „по-големия си брат“, защото е насочено към бързото хапване, за разлика от Aubergine на Карнеги, където можеш да се посветиш на най-дългата вечеря в приятна компания, в съчетание с чаша от най-доброто вино. Aubergine Taps&Tapas е отличното съчетание на място, в което можеш да хапнеш бързо в обедната почивка, но и да заложиш на пресните продукти.

 

Там няма да намериш нищо, което не ухае на свежест, а отворените сандвичи, които от заведението предлагат, са, меко казано, изкушаващи сетивата ни. Много е важно да споменем, че хлябът се меси с квас, което прави всяка хапка още по-лека за чистата ни съвест. Сандвичите са съвсем нов продукт за София във всякакви вариации и са много подходящи за кетъринг на партита по предварителна заявка, защото са точно за две хапки, така, че да можеш да съчетаеш няколко за един обяд. Не крием, че на нас ни се иска да опитаме от всеки вид – има такива с колбаси, вегетариански, сладки, както и веган предложения. Освен сандвичите, от Aubergine предлагат и плата с млечни и месни деликатеси, ядки, разнообразни дипове и други разядки, които съчетаваме с голяма страст с истинската звезда на мястото, а именно – богатия избор от наливна крафт бира (там има цели 8 крана, което е възхитително!), както и с бутилирана такава (заведението разполага с над 50 вида бира в бутилка!). С две думи, в Aubergine Taps&Tapas можеш да си пийнеш и хапнеш сладко.

За почитателите на виното пък е важно да знаят, че при избор на определена марка съответната бутилка се отваря и можеш да си поръчаш чаша от нея, което позволява да не правиш компромис с желанията си. За нас пък е от значение фактът, че мястото се отличава и с ведър градски интериор, в който съвсем непринудено са пръснати различни барстолчета – много модерно и предпочитано в момента. Освен вино и бира, тук предлагат и подбран алкохол – интересен е акцентът на плодови ракии (диджестиви), както и кафе Illy, и ароматен чай Dammann.

Не искаме да губим повече от ценното ти време в разкази за вкусното ни преживяване, защото смятаме, че по-скоро можеш да му се отдадеш още сега, за да направиш деня си още по-колоритен. Адресът на Aubergine Taps&Tapas е ул. „Раковски“ 163А. Можеш да „отскочиш“ там още днес, защото локацията стреля в десетката на това, което очакваме от модерното градско заведение за хапване.

Автор: Цветана Бонева

Фотограф: Sonya La Mar 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *