urban, Кухня, Места, Хапване
Leave a comment

Азиатските ресторанти, които спечелиха сърцата ни

Не крием, че азиатската кухня бързо се превърна в едно от най-големите ни гастрономически изкушения. Доста често си позволяваме да обиколим вкусово Азия, като изобщо не се стесняваме да се отдадем на страстта си към горещото люто, прясната риба и добре приготвения ориз. Подредихме за теб нашите любими азиатски места в града, където можеш да намериш нещо различно от традиционната храна, която си свикнал да опитваш…започваме.

 

Kohinoor

Решихме да стартираме селекцията с един индийски ресторант, който посещаваме редовно, защото там винаги намираме прекрасно отношение и храна, която завладява сетивата. Индийската кухня е ароматна, богата на подправки и разбира се – люта, а тук приготвянето на традиционния индийски наан (хлябът, с който да изгасиш пожара в устата си) е издигнато в култ. С ръка на сърцето можем да споделим с теб, че тук сме яли най-вкусния индийски наан с масло Гхи и в това можеш да се убедиш и сам.  За да се потопиш в магията на Индия, посети фейсбук страничката на ресторант Kohinoor , който от скоро има и нова локация на адрес – гр. София, бул. „Гоце Делчев“ 67.

 

EDO Sushi & Teppanyaki 

Не можем да направим азиатска селекция, без да включим в нея любимото EDO Sushi & Teppanyaki. Това място спечели симпатиите ни още пролетта, когато за пръв път се потопихме в релаксиращата му атмосфера и му посветихме цяло ревю. Днес отново ти споделяме, че там можеш да се насладиш на вкусно тепаняки шоу, да почерпиш вдъхновение от индонезийски готвачи, и не на последно място да нахраниш сетивата си освен с красивата храна и със страхотната гледка към Витоша. Не пропускай и авторските суши сетове, които те очакват! EDO Sushi & Teppanyaki можеш да намериш в София в Ring Mall. Повече за ресторантите потърси тук.

 

Kayo Sushi

Следващото място ни отвежда отново във вкусната Япония. В Kayo Sushi приготвянето на суши е нещо наистина специално. Създателите на мястото вярват, че само най-прясната риба и най-внимателното отношение към храната могат да създадат чудото. Грабна ни разговорът с управителя на ресторанта, който сподели с нас, че държи на традиционния вкус на суши, затова не пести продукти и не залага на влияние от Запада. Точно това ни хареса в мястото, освен вкусната храна, тук долавяме истинското отношение, което винаги е най-ценно. Повече за Kayo Sushi можеш да разбереш тук (както и да си поръчаш), а в гр. София ги  намери на ул.“Деян Белишки“ 2.

 

The Sushi Bar

Продължаваме с едно заведение, което може да се похвали с 14-годишна история. The Sushi bar ни предлага уютен интериор, суши на достъпни цени  и гаранция, че качеството е на ниво, а приготвянето на храната е в типичния японски стил. Не крием, че често обичаме да си хапваме там, защото смятаме, че мястото отговаря на стандартите ни за добре приготвена храна, която се прави с много любов и внимание. Нещо, което особено ни харесва в The Sushi Bar, е, че през всичките тези 14 години мястото има верни почитатели, които са развили традиция в хапването там. Ако и ти искаш да го посетиш, можеш да го направиш в гр. София, на ул.“Денкоглу“ 18, а за повече информация разгледай сайта им – тук.

 

Ресторант „Корея“

Ресторант „Корея“ е може би най-автентичният корейски ресторант в София. Той е на 2 години и традицията там е семейна, готвачите са корейци, храната е здравословна, интересна и винаги можеш да научиш нещо ново за азиатската кухня. Харесваме го, защото смятаме, че автентичните места са ценни и рисуват облика на столицата ни. Точно в тях можеш да се потопиш в най-истинската азиатска атмосфера и да вкусиш от храната, която в Азия хапват. Препоръчваме го с две ръце и ти казваме къде можеш да го откриеш – в град София, на ул.“Проф. Георги Златарски“ 5. Повече информация тук.

Автор: Цветана Бонева

Снимки: Личен архив

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *