Артисти, Изкуство
Leave a comment

Безплатните мисли на Свилен Ноев

  Свилен Ноев, или просто Свилен от „Остава“ е Различен и то с главно „Р“. Той е артист, който те събужда, води те за ръка през „поля от слънчогледи“, не ти прожектира „фалшиво кино“, и знае точно колко е дълбок „океана“. Днес се разхождаме през безплатните му мисли, за да ни отведе към „Лондон? Париж? Берлин?“ и джаз феста в Пловдив! 

Здравей, Свилене! Как минава един твой ден?

Зависи от деня, но за мое съжаление ставам, или поне се будя рано в 7 часа заради сина ми, който вече ходи на училище. Сутрин ходя на спорт, после се оправям и започвам да се занимавам с музикалните си идеи. Понякога съм на записи, понякога на интервю, понякога просто си свиря на китара и чакам нещо да излезе от главата ми. След това репетиции, концерти и така до другия ден.

Как би се описал с три думи? 

Претенциозен, интровертен бастун.

Кои са хората, които те вдъхновяват? 

Хора, които не живеят в клишето, в музиката напоследък това е Bon Iver, Beck, NATIONAL, Rolling Stones. Иначе постоянно се учудвам на това колко гениален може да бъде човешкият мозък. Има някои сериали, които наистина ме изумяват с оригиналността си – Handmaid’s tale е един от тях.

Участваш в разкошния проект Plovdiv Jazz Fest 2017, разкажи ни малко повече за идеята и партньорството ти със Стефан Вълдобрев, Павел Терзийски и Орлин Павлов. 

С Мирослава Кацарова се засичаме по интервюта няколко пъти вече последните години и тя ми подхвърля, че има идеи за нещо много интересно. И то накрая се случи. На 03.11 ще пеем свои песни, които са аранжирани от Миро Турийски. На репетициите може да ни хрумне нещо интересно, сигурен съм, че ще бъде страхотно!

Какво ти предстои занапред? 

Предстои  ми довършването на албума ми, който е още в относително началана фаза на запис. Иначе с Остава имаме доста концерти, най-близкият е на 04.11 в Теримнал 1 в София. Повече за него можеш да разбереш тук

Къде намираш Любовта? 

Любовта я намирам навсякъде, най-вече в семейството ми, когато човек има дете нещата се променят и центърът е на друго място. В музиката любовта е навсякъде, концерти, записи, нови албуми на любими артисти. Всичко в моя живот е свързано с музика.

 

Сподели ни една своя мечта! 

Глобално ми се иска хората да живеем с по-малко омраза и завист, и с повече изкуство. Лично аз бих искат да обиколя Америка и това не е нещо, което е трудно, просто е въпрос на приоритети.

*Благодарим на нашите приятели от MOTTO за гостоприемството!

Автор и фотограф: Цветана Бонева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *