featured, Артисти, Изкуство
Leave a comment

Боги Бейков

Като говорим за новини, шоубизнес и какво е модерно в момента, много често се увличаме и не се замисляме дали всичко е такова, каквото изглежда. Може би поради тази причина често сме впечатлени, изплашени или учудени от поредната „модна тенденция“ или поредната „ексклузивна новина“. Боги е от хората, които не вярват на всичко. Той ще ви представи нещата през неговата призма. Ако обичате да се забавлявате и да погледнете живота от веселата му страна, просто си пуснете неговото шоу. Представяме ви лицето и създателя на онлайн предаването Bogus Laugh Show – Боги Бейков, който ще ни каже с усмивка истината в очите.

1

 Здравей, Боги. Разкажи ни малко повече за теб?

Здравейте Лица, аз съм Боги Бейков – комик и автор на комедийното онлайн предаване Bogus Laugh Show, което е много популярно в някои части на Златоград. През деня аз съм нормален човек като вас, дори и това да не е клинично доказуемо. Но щом слънцето залез(н)е над смога на София, аз се превръщам в полуводещ, полусценарист и 100% идиот.

2

Защо реши да се занимаваш със стендъп комеди?

Талант и харизма са нещата, които бих казал тук, ако бяха верни. Но истината е комбинация от комплекси и патологично детство. Просто открих, че стендъпът е добър начин да се качиш на сцена, ако не си завършил НАТФИЗ или нямаш големи гърди.

Когато започнах да правя стендъп още преди 6-7 години, понеже никой тук не беше чувал за това, трябваше да обяснявам на бабите в публиката, че Камен Донев няма да дойде тази вечер. Трябва да ви кажа, че не е особено приятно да ви псуват баби. Особено заради ехото в празната зала.

Но с течение на времето нещата се промениха. А опитът от сцената ми помогна да науча, че за мен по-важно от това да се показвам пред хората е да пиша материал. Така създадох шоуто, което ми позволява точно това – да творя редовно и да достигна до повече хора.

Разбира се, аз продължавам да правя стендъп от време на време, защото… пари.

10

6

С какво е по-различно твоето шоу?

С две думи – с всичко. Bogus Laugh Show e комедийно предаване от late night тип, в което разглеждам актуални за България и света теми от седмицата. Нещо като примерно Last Week Tonight с John Oliver, само че без публика, защото няма много място в хола. Освен това имаме различни рубрики, игри, музикална комедия, пътуваме из страната и не само, правим анкети на напълно произволни хора, интервюта с известни личности и много други.

5

Това, което прави шоуто по-специално, е, че сме независими. Никой не ни спонсорира (но ако искате, моля веднага пишете на bogi@boguslaugh.com). Това ни позволява да сме неутрални и да говорим за нещата такива, каквито са. Заради зависимите български медии, fake news, политическата пропаганда и Гери Никол (защото все пак изреждаме национални трагедии) до хората не достига достатъчно качествена сатира. А липсата на добра комедия (освен тази в Съдебния съвет) е нещо необяснимо за мен. Но поне съм щастлив, че имам приятели, които неуморно ми помагат да правим шоуто. Всички освен това работим и имаме много други ангажименти, но това само ви показва колко сме мотивирани, а също е добро оправдание, ако някой епизод ви изглежда недоизпипан.

4

Защо „Новините“ са част от героите в шоуто на „ Боги“?

Защото не спирам да се изумявам на това какво се случва в тая държава. Бойко ще става премиер за трети път, половината ни артисти влязоха в политиката, Динко си купува хеликоптер – за какво да ходя на цирк, като живея в него. Освен това поради #кой знае какви причини, голяма част от тези герои/новини са забулени в мистерия. Както лирическия аз във вечната класика, която, съм убеден, децата ни ще изучават по литература, търси Издислав из гората – с един безжичен микрофон, релса и два бута, така и аз в Bogus Laugh Show, търся новините, за които хората искат да чуят. И като ги намеря, се опитвам да казвам неща, за които много хора си мислят, но никой друг не споменава.

Освен това имаме и много новини от света на звездите, което, разбира се, в България е оксиморон, но нека не обиждаме клиентите на д-р Енчев. И всякакви други актуални теми от Европа и света, или както българските кандидат-студенти ги наричат – „бъдещ дом“.

Как искаш да повлияеш на мирогледа на хората?

Нямам чак толкова големи амбиции. Все пак, за да повли на мирогледа на хората, трябва първо аз да имам такъв. Между другото поръчал съм си от AliExpress „Мироглед for Dummies“, но доставката е безплатна и още го чакам.

Bogus Laugh Show има за цел да разсмива и забавлява хората. Ако освен това съм успял да кажа нещо умно (което е съмнително) – тогава браво на мен. Ако не, тогава имате още една причина да гледате шоуто – с надежда да чуете нещо смислено.

А иначе, аз съм много горд с моите фенове, които може да не са много, но са интелигентни и ангажирани социално млади хора. И ако може да си пожелая нещо, то е да имаме повече хора не критични, а с критично мислене, които активно се интересуват от това какво се случва около нас.

7

За какво мечтаеш?

Да яздя кон с Корнелия Нинова.

Пожелай ни нещо.

Пожелавам ви да откриете нещо, което ви мотивира, като страх от правосъдие и български прокурор. Винаги да ви чакат да се върнете повече от Йована, Йованка и Руши Виденлиев. Да не ви отнема нищо повече демокрацията. Да имате повече потници от Калин Вельов. Да сте здрави като Стоянка Мутафова. Но да имате по-висока пенсия, че да не трябва да влизате в рекордите на Гинес, защото продължавате да ходите на работа.

3

А ако това не помогне, просто вижте видеото по-долу и се абонирайте за канала:

Автор: Мариана Станчева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *