Артисти, Изкуство, Лицата
Leave a comment

Дария Митушева – „Очи сини, коси черни“

Решихме да представим Дария, защото нейната магнетичност ни пленява от години. Тя е едно необикновено и изключително талантливо момиче, което умее да разказва истории. Дария е артист, не само по душа, но и в живота – на сцената. Имахме щастието да присъстваме на новата й постановка, където тя влага всичките си чувства и емоции, за да въведе зрителите в един необятен свят на илюзии и реалности в едно. Решихме да попитаме Дария какво я вдъхновява и какво й предстои в бъдеще.

NAT_7369

„Очи сини коси черни“, по романа на Маргарит Дюрас, е превъплъщение на забранената любов в една нейна висша форма. Спектакълът те оставя без дъх още веднага след началото си, а в зрителя се раждат вътрешни емоции, които нестихват до края на представлението. През цялото време се усеща силна енергия, която двамата артисти пресъздават като истински професионалисти. В пиесата присъстват стихове на Владислав Христов от „Писма до Лазар“. Спектакълът ще продължи да се играе на театър „Възраждане“ и през есента.

Постановка: Ирена Иванова

Участват:
Дария Митушева – Жената
Николай Марков – Мъжът
Със специалното участие на Велизар Бинев като Глас

Мъж се влюбва в очите на непознат Странник. Една жена отвежда Странника и те се изгубват в тълпата. Мъжът е съсипан. Търси го. По-късно среща същата жена в кафене на брега на морето, но не я разпознава. Жената прилича на Странника и на него – и тримата са с очи сини, коси черни. Той предлага да й плаща, за да идва при него всяка вечер. Само така той може да запази изгубения Странник. Тя приема. Следват тридесет безсънни нощи.

NAT_7380NAT_7444Здравей! Кое ти даде тласък към актьорското майсторство и как започна всичко?

Здравейте! Благодаря ви за тази среща! Връщайки се назад осъзнавам, че винаги съм била пристрастена към това да наблюдавам хората и да изучавам тяхното поведение, движения и говор. Като дете имитирах всички вкъщи, може би тогава за първи път усетих какво е да живееш „под кожата“ на някой друг. И това ми хареса.

Сега е същото. Човекът стои в центъра на изкуството.

Какво означава за теб театърът?

Майка ми ме водеше на куклени представления. Слизайки по стълбите в Кукления театър сякаш падах в заешката дупка. Там пред големите ми детски очи се случваха красиви и нереални светове. Никога не можах да се освободя от тази магия.

NAT_7406

Какво да очакваме от теб за напред в професионален аспект и как си представяш бъдещето си?

Вече в моята глава и в тази на Ирена се ражда една нова пиеса. Отново на френски автор. Елементите вече започват да се събират. Надявам се това да ме погълне скоро.

Каква е Дария извън театъра?

Шумна, усмихната, винаги енергична.

NAT_7423 NAT_7432

За какво мечтаеш?

Да срещам малко повече любов, в света, в който живеем.

Пожелай ни нещо!

Желая ви  да живеете в настоящето, защото то е всичко, което имаме. Бъдете щастливи!

„отвори сърцето си лазаре чакам те от няколко века в брадата ми растат дъбове и кокичета от краката ми висят лъскави черни миди главата ми е камък върху който буревестниците гнездят сега ме няма лазаре слял съм се с всичко около теб щом докоснеш нещо мен докосваш щом докоснеш себе си пак мен докосваш лазаре“

NAT_7521 NAT_7525 NAT_7526 NAT_7529

Автор и снимки: Наталия Калчева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *