lifestyle, Кухня, Места
Leave a comment

„Деликатесен“ – вкусната спирка в града  

   Когато чуем, че в града има място, което събира любителите на доброто хапване, веднага се „телепортираме“ точно там. Такъв е и случаят с магазини „Деликатесен“, които ни примамват отдавна, а тези дни решихме и да посетим, въоръжени с любов към храната.

Избрахме си най-снежния ден от февруари, за да се разходим до първия магазин на ул. Костенски водопад 45А, и за наша радост вътре беше топло и уютно, а уханието на току-що приготвени кроасани ни замая. Съветваме те да опиташ закуските и хляба, които приготвят в магазина, защото наистина са подходящи както за вкусно начало на деня, така и за засищащ обяд.

Разглеждаме баничките, пресните брускети и шоколадовите изкушения. Още от самото начало обаче ни привлича голямата витрина с месните деликатеси и затова се отправяме натам. Тук буквално се изгубваме в многообразието, иска ни се да спрем поглед на нещо конкретно, но не ни се отдава, защото всяко изделие предизвиква вкусови асоциации. В отрупаната витрина можеш да намериш съвременни висококачествени месни изкушения. Ние най-после се спряхме на любимото ни чоризо, защото ще правим пица, а то й придава страхотен аромат. Смятаме, че именно богатото разнообразие от деликатеси отличава магазините от веригата от останалите брандове. Тук е мястото да споменем, че колбасите са отличени с много златни медали и отличия за качество, а също че са и произведени от самия бранд „Деликатесен“.

Млечните продукти пък са само на избрани български производители. Тук са помислили и за вегетарианците и веганите. Радваме се да видим сирене от кашу, здравословни нудли, печен чипс от кокос и любими ръчно правени шоколади, които имат и веган серия.

Наред с вкусното хапване, в магазина има и богата селекция от вина, на български и македонски бутикови изби, които ще погъделичкат интереса на всеки ценител. Застъпени са както класически, така и специфични и много любопитни сортове, като Гъмза, Вранец, Тамянка, Траминец и т.н. Радваме се да видим, че наред с виното и българската крафт бира също е на почит в магазина.

Обръщаме специално внимание на бранда вкусни македонски разядки – MAMA’S, които веднага си взимаме, за да сготвим нещо много вкусно или да хапнем директно от буркана. Всички са изцяло натурални и постни, а изобилието от апетитни вкусове е впечатляващо – лютеница, малиджано, айвар. Не пропускайте и киселите краставички, които са най-хрупкавите на света!

Попадаме и на най-новото в магазина – буркани с месо Деликатесен – истински деликатес, който ти позволява да сготвиш вкусните бабини рецепти съвсем лесно, защото месото е вече сварено и крехко, липсва му само щипка въображение от теб.

Благодарим на милия персонал на магазина, който се постара да се чувстваме като у дома си по време на снимките. Искаме да отбележим, че именно хората зад щанда превръщат мястото в така любимо с усмивката и помощта си. Ако ти е харесал светът на „Деликатесен“, не пропускай да посетиш и магазина на ул. Жолио Кюри 14.

Следи ни за вкусни рецепти и за още интересни локации, които ще обикнеш!

Автор и снимки: Цветана Бонева

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *