urban, Градски Истории
Leave a comment

DiVino.Taste 2019 вече е история. Но каква!

Отмина още един голям винен празник! Деветото издание на най-големия форум на българското вино вече е история…

За поредна година DiVino.Taste събра българските производители под един покрив – рекордните 85 изби представиха виното си в софийския Интер Експо Център. Рекорден беше и броят на посетителите – 6200 души, които дойдоха, за да дегустират и да се уверят, че в България наистина се правят чудесни вина! Много производители представиха премиерно новите си вина именно по време на изложението. А избите, които дебютираха тази година на DiVino.Taste са цели 13!

Деветото издание на DiVino.Taste донесе и други премиери. За първи път форумът се проведе в две големи зали – 5 и 6 на Интер Експо Център. Зала 5 беше посветена изцяло на българските изби и техните вина. Въпреки голямото пространство, на моменти дори и тази зала отесняваше заради многото посетители.

Съседната зала 6, наречена Good Mood зона, предложи удобства за разговори и почивка, но не само. На разположение на посетителите имаше вкусна храна, кафе, специално подбрани деликатеси, зехтини, занаятчийски, био и натурални продукти на изключително високо ниво, винени и кулинарни аксесоари и съдове, книги и списания на кулинарна и винена тематика и още и още… И тази година Casavino, официалният магазин по време на DiVino.Taste, предлагаше вината на изложителите.

За пръв път през първия ден на DiVino.Taste се проведе и Национална конференция Българското вино в ХХI век. Участниците очертаха проблемите и предизвикателствата пред лозаро-винарския бранш, които за огромна изненада на мнозина се оказаха същите, каквито и век по-рано. Презентациите на всички участници ще бъдат качени на сайта на taste.bg.

И тази година Cult Gourmet Catering се постараха да осигурят най-добрите условия за изложители и посетители.

Вече са известни и датите за следващото издание на най-големия форум на българското вино.

Десетото издание на DiVino.Taste ще се проведе от 20 до 22 ноември 2020 година!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *