Мода
Leave a comment

Драйпинг – магията на ружа

Благодарна съм за днешния ден, за това, че е вторник, и за това, че Лицата на Града отново ми дават възможност да напиша едно прекрасно обяснение в любов. Обяснение в любов към Негово Величество ГРИМА!

draping4

Още от ерата на фараоните в Египет, продължавайки през Ренесанса, и стигайки до днес, ние – жените, сме подвластни на грима. Гримът, със своите безбройни цветове, форми, нежност и блясък, ни дава изключителната възможност да бъдем, каквито желаем, да подчертаем красотата на лицето си, понякога да прикрием умората, да бъдем по-самоуверени, да бъдем по-добрата версия на себе си.

draping_yellow

Потопени в света на макиажа, на блясъка и цветовете, на възможностите, които ни предоставя, днес тръпнем от желание да споделим с вас какво е драйпинг (Draping) . Това е една от многобройните техники за полагане на грим, при която се контурира лицето с помощта на руж. Интересното е, че тази техника се възражда и идва от 70-те, 80-те и даже от 90-те години. Момичета, вземете си бележка, с тази техника се постига повдигащ ефект (face lifting ) и погледът се отваря. Лицето може да бъде озарено с прекрасна розовина през деня, или да бъде в по-смел тон вечерта. С помощта на тази техника се подчертават контурите на лицето, като се използват 2 цвята руж. Единият е необходимо да е в по-наситен и смел цвят, а другият – в по-светъл, по-земен, прасковен цвят.

draping3

Ако не сте сигурни как точно се прилага тази техника, ние избрахме да предложим 4-те стъпки на Marc Jacobs.

  1. Повдигане: Смесват се двата цвята руж и след това се нанася на най-горната част на скулата, по нейната дължина, по линията от ухото до ябълките на скулите. Може да се  нанесе малко и на челюстта, както и от същата страна на врата.
  2. Скулптуриране:  При тази стъпка се използва по-наситеният нюанс руж. Нанася се малко под ябълките на скулите, нанася се по-ниско, за да неутрализира закръглеността и да придаде овална форма. След това отгоре отново се нанася по-светлият нюанс и добре се преливат и двата цвята с четката.
  3. Обем: Отново се смесват и двата цвята с четката, усмихваме се и завъртаме четката върху ябълките на скулите (от всички техники, тази придава най-изтънчена и естествена визия).
  4. За напреднали : С помощта на четка за руж се нанася по-тъмният нюанс руж на върха на челото и по слепоочията, продължава се по дължината на носа, на върха на брадичката и от двете страни по дължината на врата, като се започва от долната част на ухото.

draping

Използването на малко руж към макиажа ни придава една изтънченост, нежност и елегантност, и е чудесен начин да придадем живот и свежест на цялостното ни излъчване. Много бих се радвала, скъпи читатели, да споделите своето отношение към ружа и как го използвате.

%d0%bf%d0%be%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b0 %d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%bf%d0%be%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b0

Безспорно е, че съм очарована от силата на грима и как той може да вдъхне самочувствие и увереност на жената, но истинската сила се крие в самите нас, а въоръжени и с ГРИМ, можем да постигнем чудеса.

Автор: Ива Стефанова

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *