Лицата
Leave a comment

Гергана Малкоданска

Гергана Малкоданска е човек, който дори и да не познавате, няма как да подминете безразлично на улицата. Тя е чаровната усмивка на NOVA телевизия и всяка сутрин, докато пием сутрешното си кафе, тя ни зарежда с настроение, докато ни казва какво време да очакваме. Вероятно повечето от вас я знаят или поне веднъж са я виждали по билборди или списания. Гери е интелигентна, има силно присъствие и гради блестяща кариера. Пожелахме да се поровим зад буйните й къдрици и загадъчния й чар, за да ни разкаже за себе си и малките неща, които я правят щастлива. Чаровната къдравелка, която управлява времето, съвсем не е просто поредният хубав медиен образ, защото притежава нещо много повече.

Освен работата й в сутрешния блок по Нова телевизия, тя има дългогодишен опит като фотомодел. Гергана е била корица на много списания и се е снимала за едни от най-големите брандове. Радваме се, че се съгласи да бъде наше лице, защото вярваме, че красивите жени могат да бъдат интелигентни и успешни във всяко едно отношение.

NAT_4722

Гери, разкажи ни малко за себе си, как и кога започна кариерата си в телевизията?

Започнах още на 19. След кастинг за прогнозата за времето към телевизия ББТ, бяхме избрани аз и още две момичета, които да продължим на ефир. В следващите години минах през различни сфери в телевизионната среда, откривайки „моето местенце” като презентатор на времето по NOVA.

NAT_4699

Как протича един твой ден? Казвала си, че ставаш много рано, как успяваш да изглеждаш винаги свежа и отпочинала? 🙂

Въпрос, на който и аз нямам точния отговор. Всъщност рядко съм истински отпочинала, особено когато работният ти ден започва в 5 сутринта. Предполагам, че любовта ми и всеотдайността ми към работата ме зареждат, и светкайки червената лампа на камерата, сякаш всички проблеми изчезват и се появявам аз – в пълна готовност да информирам хората дали ще вали, или няма 🙂 А как протича денят ми? Един с един няма еднакъв. Всеки път си мисля, че няма какво ново да ме изненада и хоп! нещо успява да обори твърдението ми.

Как се грижиш за себе си ежедневно, какво те зарежда?

Спортът много ми помага. Освен за фигурата, и за добрият тонус и елиминирането на стреса. Зареждат ме близките ми – семейството, приятелите. Зарежда ме музиката, която си пускам, когато “личната” ми прогнозата е облачна. Зарежда ме домът ми, където се затварям и започвам да подреждам. Държа животът ми да е подреден и когато усетя нотка на хаус, започвам от ежедневните си вещи, което ми помага след това да структурирам и мислите си. Зареждат ме пътуванията, когато отивам някъде и съм просто един турист!

NAT_4782NAT_4792

Знаем, че освен водеща на времето си и много успешен фотомодел? Как се запали по позирането и колко сериозно се занимаваш с това, имаш ли планове за бъдещето?

Благодаря! Бих казала, че позирането се запали по мен след като спечелих конкурса „Супермодел на България”. Започнах да снимам активно и в България, и в чужбина. Продължавам да го правя, но по-рядко. Вече не ми остава време. Сериозните ми планове са свързани с телевизията, но кой знае какво му е писано? 🙂

BeFunky Collage

Презентатор на времето или фотомодел – коя професия ти приляга повече и къде се чувстваш по-комфортно?

Времето е моята стихия. Отдадена съм му напълно. Чувствам се добре и в двете роли. Определям едната като продължение на другата. Важното е да надграждаш себе си и да не оставаш на едно ниво.

NAT_4859 NAT_4880

Получавала ли си предложения за роли в киното?

Да, получавала съм, но не смятам, че съм развила всички необходими качества за киното. А и не е редно да бъдеш разкъсан на толкова фронтове.

NAT_4881

Какво не харесваш в себе си?

Всеки ден нещо различно. Понякога косата, друг път носа, след това очите. Като всеки човек и аз изпитвам колебания за външния си вид, но просто не им позволявам да ме контролират. Съвършенство няма. Особено когато си публична личност и винаги ще ти открият още някой недостатък, за който дори не си подозирал.

NAT_4898

Какво мислиш за суетата?

Черта, която всеки един от нас трябва да притежава в много умерени количества.

Има ли нещо, от което те е страх?

Страх ме от много неща. Страх ме е сутрин рано, когато отивам на работа и чуя някакъв шум. Страх ме от пчели, защото мисля, че съм алергична. Ей такива страхове, които всъщност са незначителни. Истинските страхове рядко ги изговаряме. Защото прекалено много се страхуваме от тях и просто се молим никога да не се случат.

NAT_4917NAT_4932

Имаш ли хобита, какви са те?

Да си поспя. 🙂 След това бих добавила да разходя кучето си и да се видя на спокойствие с близките си.

Обичаш ли да пътуваш? Кое е мястото, което е оставило трайна следа в сърцето ти?

Обожавам. Банкок, Хонконг, Париж, Лос Анджелис… Всяко едно място те докосва, остава нещо в теб. И дори да се върнеш след време, преживяването и споменът ще бъдат различни.

Следваща дестинация?

Мароко! Нямам търпение!

NAT_4942NAT_4955

Каква е формулата за успеха при една жена? Според теб свързан ли е с красотата?

Формулата за успех не само при жената, а и при мъжката част от човечеството, е работа. Работа, упорство, отдаденост. Желание! Започваш нещо и не се отказваш по средата, независимо колко е трудно. Продължаваш, докато не получиш максимума. Тогава си готов за нова цел.

Има ли нещо, което си повтаряш, когато ти е трудно?

„Кога не си се справяла, Гергана?!” Аз съм борбен човек и открих за себе си, че в трудните моменти се справям дори по-добре. Мотивирам се. Знам, че няма ход назад. Или ако се наложи такъв, той е само за засилка.

NAT_5033

Пожелай ни нещо.

Здраве! На Вас и близките Ви. Обичайте се и се подкрепяйте. Бъдете упорити и успявайте – постигането на целите е въпрос на правилна организация. Нека да Ви бъде слънчево по пътя. 🙂

Текст и снимки: Наталия Калчева

Място: Fine Bone Luxury Living

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *